Χερσόνησος: Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης
Στόχος η θεσμοθέτηση μηχανισμού ασφάλειας των τουριστικών περιοχών της Χώρας
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με παρέμβασή του στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη ζητάει μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και στήριξη της ίδρυσης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Χερσονήσου.
Ο Δήμος Χερσονήσου χαρακτηρίζεται από έντονη τουριστική́ δραστηριότητα, ιδιαιτέρα κατά́ την περίοδο αιχμής. Μάλιστα, κατά την τουριστική περίοδο, η αύξηση του πληθυσμού είναι πολλαπλάσια λόγω επισκεπτών, με συνέπεια την αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης. Εξάλλου η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας για κατοίκους και τουρίστες, αποτελεί βασικό παράγοντα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης ενώ πολύ σημαντική είναι η διασφάλιση της θετικής εικόνας της περιοχής σε εθνικό́ και διεθνές επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητάει από τους συναρμόδιους Υπουργούς την άμεση λήψη μέτρων για :
(α) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων καθώς και την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού́ Τμήματος Χερσονήσου με μόνιμο προσωπικό́, με απόσπαση, τουλάχιστον έξι (6) ανακριτικών υπαλλήλων και με δόκιμους αστυνομικούς από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ, κατά την τρέχουσα τουριστική́ περίοδο.
(β) την ίδρυση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στον Δήμο Χερσονήσου
(γ) ειδικό σχέδιο ενισχυμένης αστυνόμευσης για τους μήνες υψηλής επισκεψιμότητας της συγκεκριμένης περιοχής.
(γ) την ενίσχυση του Αστυνομικού́ Τμήματος Χερσονήσου με σύγχρονο εξοπλισμό (οχήματα, μέσα επικοινωνίας, ψηφιακά εργαλεία επιτήρησης όπου επιτρέπεται).
(δ) την ένταξη της περιοχής σε προγράμματα «ασφαλούς τουριστικού προορισμού».
Επιπροσθέτως, και αναφορικά με το σύνολο των τουριστικών περιοχών, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με την παρέμβασή του επισημαίνει την αναγκαιότητα :
∙ αυξημένων περιπολιών σε τουριστικά σημεία, παραλίες, λιμάνια και χώρους συνάθροισης.
∙ ενθάρρυνσης της συνεργασίας μεταξύ́ Δήμου, Αστυνομίας και επαγγελματιών του τουρισμού για δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης.
∙ θεσμοθέτησης μόνιμου μηχανισμού ενίσχυσης της αστυνόμευσης σε τουριστικούς Δήμους.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Κρήτη: 178 ηλικιωμένοι δείχνουν τον δρόμο για καλά γηρατειά!
- Τροχαίο με τραυματισμό στα Χανιά: Μετωπική λεωφορείου με αυτοκίνητο!
- Κριτσά: Λαϊκή συνέλευση για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις
