Χωρίς σχολικό νοσηλευτή, μαθητής στις Βασιλειές

Newsroom
Newsroom

Ο μαθητής συνοδευόταν από σχολική νοσηλεύτρια ως και το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς

Δικαιούται σχολικό νοσηλευτή, μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών, προκειμένου να μην κινδυνεύσει, ωστόσο η πρώτη φάση διορισμών δεν έστειλε νοσηλευτή στο σχολείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών, ο μαθητής επί τρία χρόνια συνοδευόταν από σχολικό νοσηλευτή λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει (διαβήτης τύπου 1), ωστόσο φέτος στερείται αυτό το δικαίωμά του, το οποίο σημειωτέον είναι σημαντικό για την ίδια του τη ζωή!


Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών εκφράζουμε την λύπη μας και ταυτόχρονα τον θύμο μας για το γεγονός ότι συμμαθητής των παιδιών μας της Δ’ Τάξης, ο όποιος τα τελευταία τρία χρόνια συνοδεύονταν από την αρχή έως το τέλος του σχολικού έτους από σχολική νοσηλεύτρια λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει (διαβήτης τύπου 1), φέτος και τουλάχιστον μέχρι τη δεύτερη φάση διορισμού αναπληρωτών θα στερηθεί αυτό το, απαραίτητο για την ζωή του, δικαίωμα. 

Οι γονείς συνειδητοποιήσαμε από την πρώτη ήμερα του σχολικού έτους την κατάσταση με τους διορισμούς των ειδικοτήτων στα σχολεία, καθώς φέτος, μετα από πολλά χρόνια, το σχολικό έτος ξεκίνησε  με ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που έχουν σαν αποτέλεσμα στο σχολείο μας, τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι την κάλυψη αυτών των κενών. 

Το να ξεκινήσει το σχολικό έτος χωρίς γυμναστή ή καθηγητή πληροφορικής δημιουργεί προβλήματα κάλυψης ωραρίου άλλα έως ένα βαθμό είναι ανεκτό. Είναι όμως αδιανόητο να μην καλύπτονται στα σχολεία οι κρίσιμες για την ζωή των παιδιών θέσεις των σχολικών νοσηλευτών και να αναγκάζονται οι γονείς τους να διαλέξουν ανάμεσα στο να συνοδεύουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο εις βάρος της εργασίας τους ή να τα μεταφέρουν σε άλλο σχολείο όπου η θέση αυτή καλύπτεται.

Καλούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να καταγράψει όλα τα κενά και να πιέσει για την άμεση πλήρωση τους. 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας  να δώσει άμεσα τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καλυφτούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία και ειδικά τα κενά τα οποια δημιουργούν κίνδυνο για την υγεία των παιδιών και όχι να περιμένει μέχρι τις αρχές του Οκτώβριου όπως έχει ανακοινώσει. 

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του συμμαθητή των παιδιών μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλάι τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους ώστε το παιδί τους να μπορέσει με ασφάλεια να φοιτήσει τη νέα σχολική χρονιά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ