Χρ. Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία και στην Κρήτη

Tην παράταση σε 4 περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης

Την παράταση της αργίας και αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη νύχτα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, σημειώνοντας πως η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

«Πολλές προσπάθειες» από τις αρμόδιες αρχές ενώ 3.500 οδηγοί και 1.800 οχήματα απεγκλωβίστηκαν από την Αττική Οδό.

«Έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε τέτοια θέση» και οι απόπειρες συνεχίζονται και σήμερα.

Παράλληλα, οι εγκλωβισμένοι μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία πέριξ της Αττικής Οδού ενώ από εχτές το βράδυ μετακινούνται στη ΛΕΑ και δεν τραυματίστηκε κάποιος άνθρωπος ή και κάτι χειρότερο.

«Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα ιατρικά ζητήματα» πρόσθεσε, ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα αποκατασταθούν.

Αργία σε τέσσερις περιφέρειες

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα παραμείνει το δριμύ ψύχος και ο παγετός, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει γενική αργία, όπως σήμερα, σε Αττική και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο υπουργός είπε πως θα υπάρξει ενημέρωση και από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο στις παραπάνω περιοχές δεν αναμένεται να λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η αργία αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, το λιανεμπόριο και τα τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών της αργίας εξαιρούνται:

(α) οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
(β) οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
(γ) οι δημόσιες δομές υγείας,
(δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και
(ε) υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του
φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Με μειωμένο ωράριο έως τις 6:00 το απόγευμα θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Λειτουργούν επίσης, φαρμακεία και πρατήρια βενζίνης.

Φωτογραφία από Eurokinissi

Δείτε επίσης

Αργία: Ποιες δημόσιες υπηρεσίες εξαιρούνται

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διατηρείται το κύμα χιονιά, δεν θα λιώσει ο πάγος

Σ. Αρναούτογλου για Κρήτη: Μην εφησυχάζετε από τα "ανοίγματα" του καιρού

Γ. Οικονόμου: Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε, παράθυρο για κυρώσεις στην Αττική Οδό

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ