Η Ανυπόταχτη Κρήτη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό

Η Ανυπόταχτη Κρήτη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό

Καλεί σε συγκέντρωση-πορεία με ανακοίνωση της

 Η Ανυπόταχτη Κρήτη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό και καλεί σε συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία της Αγοράς, την ερχόμενη Πέμπτη 04 Ιουνίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση μετά το κρεσέντο αντεργατικών μέτρων με ΠΝΠ, για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης στο όνομα της πανδημίας και στις πλάτες των εργαζομένων, συνεχίζει να προκαλεί. Με τις πρόσφατες εξαγγελίες για την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας, απέδειξε ξεκάθαρα ότι καθιστά αόρατα τα αιτήματα και τις ανάγκες του εργαζόμενου κόσμου, επιδιώκοντας να πάρει μέτρα αποκλειστικά για να ορθοποδήσει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καταλυμάτων και εστίασης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για μοίρασμα «ζεστού χρήματος» στο τουριστικό κεφάλαιο, καλύπτουν στο έπακρο τα αιτήματα της Ομοσπονδίας ξενοδόχων, των μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου, των συνδέσμων τους και των επιμελητηρίων, αιτήματα που όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από την αφήγηση της εθνικής συναίνεσης και της ατομικής ευθύνης όλων, προβάλλονταν ως «αναγκαία λύση» για την καπιταλιστική συνέχεια της οικονομίας.

Στον αντίποδα οι εργαζόμενοι καλούνται να μοιράσουν τη φτώχεια και την επιδείνωση των όρων ζωής τους στο όνομα της «αναγκαίας» αυτής λύσης και μέσα σε καθεστώς ολοένα και μεγαλύτερης ανασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσε μέτρα εγκλεισμού και ακραίας καταστολής δικαιωμάτων, στο όνομα της επανέναρξης της οικονομίας «των κερδών», ξεχνάει την υγεία του λαού και καταργεί «εν μία νυκτί» όλα τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης κατά του κορονοϊού για την είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό.

Ο λαός της Κρήτης δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την υπεράσπιση από τη μεριά της αστικής τάξης, του μοντέλου του τουριστικού θαύματος.

Η Ανυπόταχτη Κρήτη χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.

  • Καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά των εργαζομένων να σηκώσουν κεφάλι, να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες των σωματείων τους και στις επιτροπές αγώνα.
  • Καλούμε σε πανεργατικό ξεσηκωμό και συνέχιση του αγώνα με τους μαχόμενους Υγειονομικούς και το εκπαιδευτικό-φοιτητικό κίνημα, για Υγεία-Μόρφωση-Εργασία.

\

Τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα αντεργατικά μέτρα

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του όχι οι εργαζόμενοι .

  • Καμία σκέψη για εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.
  • Καμία απώλεια εισοδήματος  για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου , διασφάλιση του με βάση τις  Κλαδικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες πρέπει να κηρυχτούν γενικώς υποχρεωτικές όπου δεν είναι .
  • Τώρα να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι .
  • Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στήριξη των ανέργων με επιδόματα στο ύψος του βασικού μισθού , χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά .
  • Μέτρα κοινωνικής στήριξης όλων των εργαζομένων του κλάδου , ακύρωση  πληρωμών  ρεύματος,  νερού,  τηλεφώνου,  φόρων  και  τραπεζικών  δόσεων.  Μηδενικά δημοτικά τέλη.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζομένους. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ