Η απάντηση του αντιδημάρχου για την ανάπλαση στον Άγιο Μύρωνα

Η απάντηση του αντιδημάρχου για την ανάπλαση στον Άγιο Μύρωνα

Το χρονοδιάγραμμα τηρείται κατά γράμμα, λέει ο Γιάννης Αναστασάκης τονίζοντας ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022

Στην πορεία των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας και του κεντρικού δρόμου στον Άγιο Μύρωνα αναφέρεται αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, μετά τη διαμαρτυρία πολίτη. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αναστασάκης απαντώντας τονίζει:

"Σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται σε υποτιθέμενο : "αλαλούμ και ανικανότητα στην εκτέλεση του έργου"  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ¨ θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Το εν λόγω έργο ξεκίνησε περί τα μέσα Ιουνίου 2021 μετά από μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.  Στους τρεις πρώτους μήνες κατασκευής του η τεχνική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη διαχείριση μιας σημαντικής ανασκαφής (ταφές και παλαιό ιερό σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας) έξω από την εκκλησία του Αγίου Μύρωνα. Η εξέλιξη αυτή όπως είναι αυτονόητο καθήλωσε το έργο για  ένα μήνα περίπου.

Στο διάστημα αυτό η Υπηρεσία επιμελήθηκε την αποκάλυψη και οριοθέτηση του μνημείου σε συνεργασία με την ΕΦΑΗ. Παράλληλα προέβη στις διαδικασίες εξασφάλισης επιπλέον χρηματοδότησης από τον Δήμο Ηρακλείου για την μετέπειτα ανασκαφή ( με Συμπληρωματική Σύμβαση).

Μόλις λάβαμε το πράσινο φως από την ΕΦΑΗ ( περί τα μέσα Ιουλίου) ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των νέων δικτυών υδρεύσεως, αποχετεύσεως και ομβριών μήκους περίπου 400 μ, οι οποίες αποπερατώθηκαν αρχές Αυγούστου.

Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΗ έγιναν οι δοκιμές στεγανότητας και εύρυθμης λειτουργίας των δικτύων .Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι οδοστρωσιες επί της οδού για την διέλευση των Δημοτών (μέσα Αυγούστου) και οι αποκαταστάσεις των τάφρων των δικτύων στον Επαρχιακό δρόμο .

Λόγω των θερινών διακοπών των εταιριών  παραγωγής σκυροδέματος δεν ήταν εφικτή η σκυροδέτηση της οδού το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου .

Αρχές Σεπτεμβρίου έγιναν οι απαραίτητες χωροσταθμισεις και η προετοιμασία της υποβασης και των φρεατίων για την σκυροδέτησης και η 1η σκυροδέτηση πραγματοποιήθηκε 18/09/2021.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα από την περίοδο δημοπράτησης του έργου για να διερευνηθεί η πρόθεση του για την εγκατάσταση νεων δικτύων χωρίς η τεχνική υπηρεσία να λάβει ποτέ σχετική απάντηση.

Παρόλα αυτά έγιναν επανειλημμένες τηλεφωνικές ενημερώσεις (από την περίοδο ακόμα της οδοστρωσιας για διέλευση δικτύων του) ενώ για την ημερομηνία της 1ης σκυροδετησης (18/09/2021) είχαν ενημερωθεί από τον επιβλέποντα ξανά την Τρίτη 14/09/2021.

Η τομή που εκτέλεσε ο ΟΤΕ κατόπιν της σκυροδετησεως ήταν αυθαίρετη χωρίς να είναι σε γνώση της Υπηρεσίας και ουδεμία έγκριση είχε δοθεί για αυτή. 

Το έργο έχει εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περάτωσης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 το οποίο μέχρι σήμερα τηρείται κατά γράμμα παρά τις απρόβλεπτες καταστάσεις λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με το εν λόγω έργο η δημοτική αρχή αποφάσισε να διορθωθεί μια ανάπλαση του παρελθόντος η οποία είχε παρουσίαζε προβλήματα που επηρέαζαν τις συνθήκες ζωής στην περιοχή, κατόπιν αιτήματος του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Μύρωνα".

Διαβάστε επίσης:

Δρόμος στον Άγιο Μύρωνα σαν το Γιοφύρι της Άρτας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ