Η ΔΕΥΑΗ απαντά για την ταλαιπωρία, τη σκόνη και τα χώματα

Η ΔΕΥΑΗ απαντά για την ταλαιπωρία, τη σκόνη και τα χώματα

Τι λέει για τα έργα στον Μασταμπά

Απάντηση για τις διαμαρτυρίες με αφορμή τα έργα στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο (Δείτε ΕΔΩ) απέστειλε στο cretalive η ΔΕΥΑΗ. 

Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής: 

"Σε συνέχεια της ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας στις 8-7-20 με τίτλο ΄΄Ταλαιπωρία , χώματα , σκόνη, έτσι να συνηθίζουμε σιγά σιγά!’’, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στις περιοχές όπου αντικαθίστανται τα δίκτυα ύδρευσης τα υφιστάμενα δίκτυα είναι πολύ παλιά, διαφόρων εποχών και υλικών (αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, χυτοσιδηροί, σιδηροσωλήνες, PVC κλπ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διαρροών του δικτύου.

Είναι αναπόφευκτη η όχληση στους περιοίκους από την κατασκευή των έργων. Σημειωτέον ότι πριν την ασφαλτόστρωση πρέπει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες δοκιμασίες στους αγωγούς.

Από τη ΔΕΥΑΗ καταβάλλεται  κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της όχλησης στη ζωή της πόλης. 

Σε ότι αφορά τις αποκαταστάσεις των τομών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΥΑΗ είναι υποχρεωμένη να αποκαθιστά την τομή του οδοστρώματος που γίνεται για την τοποθέτηση των δικτύων και όχι όλο το πλάτος του δρόμου.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των τομών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρχει αστοχία στην αποκατάσταση μέχρι την ολοκλήρωση και την οριστική παραλαβή των έργων θα αποκαθίσταται από τον εργολάβο εκτέλεσης των έργων".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ