Η ελεγχόμενη καύση κινητοποίησε την Πυροσβεστική - Νέες προειδοποιήσεις για πρόστιμα

Newsroom
Newsroom

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή των Βασιλειών το βράδυ του Σαββάτου

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Βασιλειών στο Ηράκλειο, όπου κινητοποιήθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση, ωστόσο οι φλόγες ανησύχησαν τους περίοικους και στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες, καθώς η περιοχή είναι κατοικημένη.

Καμπανάκι από την Πυροσβεστική: Βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη - Θα συνεχίσουμε τα πρόστιμα

Με αφορμή και την κινητοποίηση αυτή, για μια ακόμα φορά, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, ζητούν την προσοχή του κόσμου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν πάντα υπόψιν τους πως η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμη εδώ, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τα πρόστιμα θα συνεχίζουν να "πέφτουν" μέχρι τη λήξη της περιόδου αυτής, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι κυμαίνονται ανάλογα με τα μποφόρ που θα πνέουν στην εκάστοτε περίπτωση. 

"Κάθε φορά που ενεργοποιούνται τόσες δυνάμεις για κάτι που τελικά είναι ελεγχόμενο, παίζουμε με τις πιθανότητες να συμβεί κάτι έκτακτο που θα έχει αρνητική κατάληξη γιατί οι δυνάμεις μας βρίσκονται αλλού", αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Πυροσβεστική.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ