Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στο Ντάργουιν

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στο Ντάργουιν
Newsroom
Newsroom

Παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Ντάργουιν της Βόρειας Επικράτειας, Δοξολογία για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Ντάργουιν

Εν συνεχεία, προσφέρθηκαν καφές , βουτήματα  και ελαφριά εδέσματα  στο χολ της Ελληνικής Κοινότητας. Ανταλλάχτηκαν δώρα - ενθύμια ,  μεταξύ των προσκεκλημένων.

Ντάργουιν

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλίες στο Darwin Cenotaph War Memorial.  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές και κοινοτικές αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι των Ελληνικών, αλλά και των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, ο Σμήναρχος κ. Μιλτιάδης Μιλίτσης, και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Αυστραλία, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός. Διοικητής του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας Πλοίαρχος  Moses Raudino Αντισυνταγματάρχης  Stephen Medlin των Αυστραλιανων Ενοπλων Δυναμεων , Επιλοχίας  Darryl  Egan των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων , Πλοίαρχος  του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας κα. Melanie Verho, Δήμαρχος Ντάργουιν Κώστας Βατσκαλής ,  Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντάργουιν Γιάννης Ανοικτομάτης , Ύπατος Αρμοστή στην Κύπρο κα. Μάρθα Μαυρομμάτη , Βουλευτής του Brennan εκπροσωπώντας την αρχηγό της αντιπολίτευσης κα. Marie Clare Boothby, Πρόεδρος, Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας , Αντώνης Τσουρδαλάκης , Πρόεδρος  RSL στο Ντάργουιν Stephen Gloster , Πρόεδρος Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Β.Α κος Νικόλαος Πονήρης , Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Ντάργουιν κα Ελένη Gordon , Πρόεδρος της Καλυμνιακής Αδελφότητας Ντάργουιν κα. Θέμη Μαγγούλιας , Καθηγητής του Πανεπιστημίου Charles Darwin, κος Γιώργος Φραζής.

Ντάργουιν

"Ευχαριστούμε για την στήριξη και την βοήθεια στους εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Β.Α ,τον Δήμαρχο του Ντάργουιν κ. Κώστα Βατσκαλή τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντάργουιν κ. Ιωάννη Ανοικτομάτη,την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας κ Ν.Ζηλανδίας και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας", αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ντάργουιν

Ντάργουιν

Ντάργουιν

 

Photo credits:Mr Giannis Karavokiros

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ