Η Επιτροπή Ειρήνης για την Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η Επιτροπή Ειρήνης για την Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν πριν 76 χρόνια

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά την 9η Μάη, την Ημέρα που οι Λαοί μέσω της πάλης τους θριάμβευσαν ενάντια στον φασισμό.  

Σε ανακοίνωσή της, αναφεέρει πως "αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς, στους τραυματίες, στους ανάπηρους, σε όλους όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τη δική τους ανεξάλειπτη σφραγίδα στην πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα που τον γεννά, μαζί με την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά. Αποτίουμε φόρο τιμής στην ΕΣΣΔ που με τη στάση της, παρά τα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, τις τεράστιες υλικές καταστροφές, αποτέλεσε βασικό αιμοδότη στην πάλη και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, στο έδαφος της νέας, ακόμη βαθύτερης γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο, ενώ η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία και συνολικά στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, οι δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου, προειδοποιούν για τεράστιους κινδύνους. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και παράλληλα βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Η επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, οι επιθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ την μετατρέπουν όχι μόνο  σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Καμία σχέση δεν έχουν όλα τα παραπάνω με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ