Η γιορτή-θεσμός στο Γαλατά, ο μικρός Φώτης και το συγκινητικό βίντεο

Η γιορτή-θεσμός στο Γαλατά, ο μικρός Φώτης και το συγκινητικό βίντεο
Newsroom
Newsroom

Μετά το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού αλλά και δύο χρόνια πανδημίας αναβιώνει η "Γιορτή Καπρικού" στον Γαλατά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά Πεδιάδος διοργανώνει την "25η γιορτή Καπρικού", μία γιορτή-θεσμό, όπου παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν τη θεσπέσια γεύση του καπρικού του Γαλατά.

Η Γιορτή Καρπικού θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου με το συγκρότημα του Δημήτρη Σπυριδάκη και στις 9 Ιουλίου με το συγκρότημα του Βασίλη Σταυρακάκη.

Η φετινή γιορτή είναι ιδιαίτερη, γιατί θα πραγματοποιηθεί μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, αλλά είναι και η πρώτη γιορτή για το πολύπαθο χωριό μας μετά το καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, που μάλιστα παρουσιάζουν και ένα συγκινητικό βίντεο "Η φετινή διοργάνωση έχει το βάρος της ηθικής ανάτασης της περιοχής, της γέννησης της ελπίδας από τα συντρίμμια του τόπου και της υπόσχεσης ότι είμαστε εδώ και θα παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για τα χαμόγελα των χωριανών μας!".

Στο βίντεο όπως αναφέρουν προβάλλονται "μέσα από τα μάτια ενός παιδιού όλα αυτά που άφησε ο σεισμός πίσω του... Ρωγμές, συντρίμμια, φόβο, απογοήτευση...

Κάπου εκεί όμως υπάρχει και η ελπίδα ότι όλα θα φτιάξουν και θα είναι όπως πριν... Το βίντεο αυτό αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους κάθε χωριού που μέσα απ' όλες αυτές τις δυσκολίες που βιώσαμε τον τελευταίο καιρό, προσπαθούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή."

"Ο τόπος μας μόνο όταν τον αφήσουμε μας αφήνει..όλα είναι στο χέρι μας.. Όλοι μαζί λοιπόν ξαναδίνουμε ζωή στον Γαλατά!" τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση οι διοργανωτές.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ