Η Ιρανή αρσιβαρίστρια, το διαβατήριο και η δήλωση εξαφάνισης

Newsroom
Newsroom

Η 17χρονη φέρεται να είχε μαζί της ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 300 ευρώ

Στο Αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, δηλώθηκε στις 10 Μαΐου, η εξαφάνιση της Ιρανής αθλήτριας, κατόχου του αργυρού μεταλλίου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων άρσης βαρών, διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλι, φέρεται να είχε μαζί της ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 300 ευρώ, ενώ ζήτησε το διαβατήριό της, το οποίο και της έδωσαν. 
Εκτιμάται ότι ίσως έχει έρθει επαφή με κάποιο σύνδεσμο, προκειμένου στην πορεία να ζητήσει πολιτικό άσυλο. 


Όπως αναφέρει το protothema.gr, φίλοι της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αναφορές σε δυσαρέσκεια της 17χρονης από την καταπιεστική μεταχείριση της ομοσπονδίας της, αλλά και για τις χαμηλές αποδοχές της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομάδας της πάντως, πιθανότερο σενάριο θεωρείται η εξαφάνισή της για πολιτικούς λόγους.

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι. Όμως δεν πήραν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.Δείτε επίσης:

Αθλήτρια του Ιράν «εξαφανίστηκε» στο Ηράκλειο, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ