Η κακοκαιρία "σφυροκοπά" και το Ρέθυμνο - Τρομάζει ο όγκος του νερού

Πολλά τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις - Συνεχείς οι εκκλήσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Πολλά τα μέτωπα που έχει ανοίξει στην Κρήτη η σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, η οποία έχει "ρίξει" απίστευτους όγκους νερού και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες. 

Πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, προβλήματα καταγράφονται και στο Ρέθυμνο. Ήδη συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Πλατανιά, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου από νωρίς όλοι τέθηκαν σε συναγερμό. 

 

Μάλιστα, η καταστροφή στο γήπεδο του Περάματος είναι ολοσχερής από τους όγκους νερού που συγκεντρώθηκαν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο οι καταστροφές είναι μεγάλες, σε υποδομές και οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων να αποφασίσει το κλείσιμο των δύο περιφερειακών δρόμων του Περάματος.

Οι δρόμοι καθαρίζονται συνεχώς από τα μηχανήματα αλλά οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς και πέτρες, βράχοι να βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους. Σήμερα και αύριο κλειστά τα σχολεία, βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

   Στο ύψος των εργατικών κατοικιών στην είσοδο του Περάματος Μυλοποτάμου από την υπερχείλιση του Γεροποτάμου Ποταμού τα νερά έχουν φτάσει μέχρι τα πρώτα σπίτια.

   Αυτή την ώρα η βροχή έχει κοπάσει ενώ τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας μέχρι και αύριο αργά το βράδυ.

   Από την κακοκαιρία οι ζημιές είναι εκτεταμένες και από αύριο σύμφωνα με τους υπευθύνους θα ξεκινήσει η καταγραφή.

   Αυτό το οποίο συνεχώς ζητούν οι Αρχές από τους κατοίκους είναι να μην κυκλοφορούν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι οι δρόμοι λόγω των όγκων λάσπης από τις υπερχειλίσεις των ποταμών και των χωμάτων από τις πλαγιές είναι πολύ επικίνδυνοι.


Είναι χαρακτηριστικά τα βίντεο για τις εικόνες που δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρίου ο δρόμος από Ρέθυμνο προς το Φράγμα Ποταμών παραμένει κλειστός λόγω των καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Δείτε εικόνες από το Κουρταλιώτικο Φαράγγι 
 Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στην Πρέβελη Ρεθύμνου:
 

 


Δειτε εικόνες από τα νότια του νομού Ρεθύμνου:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ