Η Κίσσαμος υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Newsroom
Newsroom

Η εικόνα έφτασε στην Κίσσαμο συνοδευόμενη από τον μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ

Πλήθος πιστών υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κίσσαμο την Ιερή και Χαριτοβρυτο Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, από την ομώνυμη μονή των Κυθήρων.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, η εικόνα έφτασε στην Κίσσαμο συνοδευόμενη από τον μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ στo πλαίσιo των εορτασμών του Αγίου Σπυρίδωνα προστάτη της περιοχής. Από την πλατεία Τζανακάκη όπου πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής ακολούθησε λιτανεία μέχρι τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδων όπου έγινε η δοξολογία και ο αρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Κυθήρων και του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου .

εικόνα παναγία μυρτιδιώτισσα Κίσσαμος Κύθηρα Χανιά

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Δευτέρα 11 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00π.μ. Ιερά Παράκληση, ώρα 5.30μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, (παραμονής εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ, ώρα 7.30μ.μ. Ιερά Λιτανεία της Χαριτοβροτύτου Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ως και της Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 10.00μ.μ. έως12.00μ. Ιερά Αγρυπνία.

Τρίτη, 12 Δεκ. (κυριώνυμος ημέρα εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), ώρα 7.00π.μ. έως 11.00π.μ. Όρθρος-Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ., ώρα 5.30μ.μ. Ιερά Παράκληση- Μεθέορτος Εσπερινός.

Τετάρτη, 13 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις- Αναχώρησης της Χαριτοβρύτου Εικόνας δια Κύθηρα. Τον πνευματικό αυτό θησαυρό, την Εικόνα της Παναγίας μας, η οποία θα μεταφερθεί με ειδικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος .

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ