Η Κοινωνία των Πολιτών ενεργή στο Αρκαλοχώρι!

Η Κοινωνία των Πολιτών ενεργή στο Αρκαλοχώρι!

Συνάντηση Μάξιμου Σενετάκη με σεισμόπληκτους

“Εφόσον κάποιος επιθυμεί να κατανοήσει την έννοια της “κοινωνίας των πολιτών” και να αντιληφθεί πως λειτουργεί στην πράξη, δεν έχει παρά να δει το έργο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα” στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Αρκαλοχώρι την Παρασκευή για να συναντηθεί με το Προεδρείο και μέλη του Συλλόγου.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα ο Σύλλογος επεξεργάζεται προτάσεις για πρακτικές παρεμβάσεις που θα συνδράμουν το ευρύ και εκτεταμένο έργο της Πολιτείας.

“Είναι απολύτως θετικό να έχουμε την ‘Κοινωνία των Πολιτών’ στο πλευρό μας”, είπε ο βουλευτής, “καθώς κοινός μας στόχος είναι να βελτιώνεται η καθημερινότητα των σεισμόπληκτων και να επιταχύνεται η επιστροφή τους στην κανονικότητα”.

“Η κυβέρνηση”, τόνισε ο βουλευτής “με την παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, έδωσε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα ότι θα είναι στο πλευρό τους, εκπονώντας ένα φιλόδοξο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της περιοχής, ώστε η ατυχία να γίνει ευκαιρία και η περιοχή να γίνει καλύτερη από ότι πριν τον σεισμό”.

“Οι κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις δόθηκαν. Η Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα συγκρότησαν άμεσα τον ενδεδειγμένο “οδικό χάρτη” για το πως πρέπει να πορευτούμε και η πορεία αυτή ξεκίνησε άμεσα και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς”, συμπλήρωσε ο κ. Σενετάκης. 

Ο κ. Σενετάκης έγινε κοινωνός μιας πρότασης 27 σημείων, σημειώνοντας ότι “τέτοιες προτάσεις είναι καλοδεχούμενες, από την στιγμή που αποσκοπούν να συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας και να καλύψουν τυχόν κενά ή παραλείψεις που είναι είναι φυσικό να παρατηρούνται σε ένα τόσο ευρείας κλίμακας έργο”.

Ο βουλευτής συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μάρκο Κοκολάκη, τον Γραμματέα κ. Κώστα Γκαντάτσιο και το μέλος κ. Λευτέρη Χαραλαμπίδη για την πρωτοβουλία τους, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο θα υλοποιηθεί με την κοινωνία παρούσα και ενεργή.

Επεσήμανε ότι με το έργο του Συλλόγου διευκολύνεται ακόμα περισσότερο και το έργο εκείνων που επιθυμούν πραγματικά να βοηθήσουν, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ