Η Κρήτη κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο

Η Κρήτη κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο

Στο 80% η πληρότητα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο

Η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο. Η πληρότητα σε αυτές τις περιοχές καθώς και στην Κρήτη κυμαίνεται γύρω στο 80% σχεδόν αποκλειστικά από ξένους, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μάλιστα όπως είπε ο Σεπτέμβριος φέτος "αγγίζει" τον αντίστοιχο μήνα του 2019, και γι αυτό - σημείωσε η "τόλμη να ανοίξουμε μας βγήκε σε καλό"! 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σημείωσε πάντως ότι πολλές τουριστικές επιχειρήσεις άγγιξαν σε τζίρο εφέτος μόλις το 50% του 2019, που είναι - "τζίρος επιβίωσης". 

"Ζητάμε την τρίμηνη παράταση του ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ για το 2022, είναι ένα βασικό σκαλοπάτι για την επόμενη σεζόν, λέει. Το πρόβλημα μας τώρα είναι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ή ορεινού όγκου, μιλάμε για περίπου 1500 επιχειρήσεις που λόγω και της πανδημίας δεν βλέπουν και πολύ φως. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς για όλους", είπε ο Γρηγόρης Τάσιος ενώ όσον αφορά στον εμβολιασμό του προσωπικού, το ποσοστό σήμερα φτάνει στο 75%, ενώ τον Ιούλιο ήταν χαμηλότερο από 50%, τονίζει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ