Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η Κρήτη, ύστερα από 11 χρόνια, έχει την τιμητική της στον επικείμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν ΕΤΑΠ και δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα τις τελικές διαδρομές, καθώς ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα φτάσει από την Κρήτη, στην Αττική, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

   Η Κρήτη, ύστερα από 11 χρόνια, έχει την τιμητική της στον επικείμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με στόχο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να μονοπωλήσει τα επόμενα χρόνια τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία. Τα μέλη «Cycling Greece», η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να υλοποιήσει την αναβίωση του Γύρου, ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες ενέργειες και επαφές στην Κρήτη για τις αγωνιστικές διαδρομές και τις πλείστες παράλληλες εκδηλώσεις.

   Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου εκδήλωση, που φέτος είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένη ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια. Στην Κρήτη βρέθηκαν ο διευθυντής του αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας, με τον συντονιστή σηματοδότησης του race Γιάννη Δαφούλη και επιθεώρησαν τους χώρους της παρουσίασης των ομάδων, στις 26 Απριλίου στο Ηράκλειο, καθώς και της εκκίνησης του 1ου ετάπ. Παράλληλα, είχαν επαφές με αρμόδιους από την τοπική αυτοδιοίκηση σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ η πόλη που θα «ανοίξει τον χορό» των παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι ο 'Αγιος Νικόλαος.

   Οι ποδηλάτες, που προέρχονται από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, θα αγωνιστούν σε συνολικά 5 ετάπ. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας, αποκτά έναν ποδηλατικό γύρο αντάξιο της αθλητικής της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων της, με το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός που σχεδιάζει να δώσει τουριστική ώθηση σε κάθε πόλη που θα περάσει το λαμπερό πελοτόν, με πρώτιστο μέλημα την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου στην νοοτροπία των πολιτών και αγωνιστικά αλλά και αστικά, ως βασικό μέσο μετακίνησης.

 

Δείτε επίσης:

Στην Κρήτη δράσεις και ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ