Η στάση του προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής!

Η υπόθεση, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Αναβλήθηκε για τις 19 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού μια ανήλικης, πριν 18 χρόνια αθλήτριας, από τον τότε προπονητή της στην Ιεράπετρα που είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη!

Η υπόθεση, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Όμως ο κατηγορούμενος ζήτησε την αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε, όπως σχολίασαν στο Cretalive, παράγοντες της δίκης κυρίως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η προτροπή του προέδρου της έδρας ο οποίος, όπως επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, κάλεσε την παθούσα και αφού της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της όπου ανέφερε το Θεό και τον πνευματικό της, την προέτρεψε να ανακαλέσει τη μήνυση, λέγοντας ότι η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα και ο κατηγορούμενος ήδη έχει εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή.

Η κοπέλα ήταν αρνητική, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος δεν της ζήτησε καν «συγγνώμη» και είπε πως η ίδια εκπροσωπεί ουσιαστικά όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποίηση …

Ο δικηγόρος της, κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης ανέφερε μάλιστα στο Cretalive ότι «Με έκπληξη είδαμε την υπερβάλλουσα προσπάθεια του προέδρου ώστε η παθούσα να ανακαλέσει συγχωρώντας τον κατηγορούμενο»!

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Καλογριδάκης και Γιώργος Κοκοσάλης: "Με αφορμή δημοσίευμα που υπέπεσε στην αντίληψή μας: Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεών μας εκτός Κρήτης, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να συμπαρασταθούμε ως συνήγοροι υπεράσπισης του εντολέως μας σήμερα, με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης - σε σύντομη δικάσιμο κατόπιν και δικής μας επιθυμίας, παρά το γεγονός ότι εδραία επιθυμία του εντολέως μας ήταν να τελειώσει το ψυχολογικό του μαρτύριο - αποτέλεσμα μιας ανεπανάληπτης ´´κατασκευής´´. Δεν ήμασταν παρόντες στο ακροατήριο, ωστόσο τα περιστατικά για τα οποία αιτιάται η πολιτική αγωγή ότι ΔΗΘΕΝ διημήφθησαν, σε μας μεταφέρθησαν εντελώς διαφορετικά και σίγουρα όχι με το ύφος που προσπαθεί να τα παρουσιάσει.Όσο κι αν διαμαρτύρεται η πολιτική αγωγή προσπαθώντας προφανώς να επηρεάσει μέσω των ΜΜΕ την κρίση των Δικαστών, υπενθυμίζουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν εκβιάζεται από κανέναν και δη από πυροτεχνήματα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ