Ικανοποίηση για την επαναπρόσληψη εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ικανοποίηση για την επαναπρόσληψη εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου αναφέρει: 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας , ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την συμμετοχή μας στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που κήρυξε η Ομοσπονδία Τουρισμού Επισιτισμού την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι , έξω από το Υπουργείο Εργασίας , στην Αθήνα . 
 Το Σωματείο μας αποφάσισε να καλύψει ανάλογα με την συμμετοχή τα έξοδα μετακίνησης με πλοίο από το Ηράκλειο για Αθήνα και καλεί τα μέλη του να δηλώσουν την  συμμετοχή τους στο Σωματείο μας στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.  

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σημαντικό επίτευγμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου είναι  το γεγονός ότι  γίνεται νομοθετικά ονομαστική αναφορά σε εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους  ως προς την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας . 
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 104/30-5-2020 άρθρο 32 , που δημοσιεύτηκε και μετά και τη  συνάντηση της Ομοσπονδίας Τουρισμού Επισιτισμού , με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση , ξεκαθαρίστηκε  το θέμα με τις επαναπροσλήψεις των εποχικά εργαζομένων που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμα. 
    Ειδικότερα:
Οι εργοδότες υποχρεούνται από 1-6-2020 να κάνουν τις επαναπροσλήψεις και να μπουν οι συνάδελφοι σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης παίρνοντας έτσι το επίδομα ειδικού σκοπού των 534€ και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να πάρουν  το επίδομα ανεργίας.
Όσοι δεν δουλέψουν φέτος θα είναι σε αναστολή σύμβασης έως 30/09/2020.
Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν βάση της πληρότητας θα σταματούν την αναστολή σύμβασης των συναδέλφων και θα προχωρούν στην πρόσληψη.
Το βασικό είναι στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι  όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις από σήμερα θα παρεμβαίνει το Υπουργείο, θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων και θα προχωρά η αναστολή της σύμβασης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 28310 24080 και 28310 22332". 
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ