«Το Ηράκλειο είναι φωτισμένο», απαντά ο αντιδήμαρχος στα παράπονα για τον δημοτικό φωτισμό

Τι λέει στο Cretalive ο Δημήτρης Σπυριδάκης για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, τη νέα εργολαβία και την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων

Παράπονα για ελλιπή δημοτικό φωτισμό σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου εξακολουθούν να φτάνουν στο Cretalive από αναγνώστες, οι οποίοι περιγράφουν σημεία όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτος, κάνοντας λόγο για προβλήματα που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητά τους όσο και το αίσθημα ασφάλειας κατά τις βραδινές ώρες.

Τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες, με κατοίκους από διάφορες περιοχές της πόλης να ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα ξεκινήσει η νέα εργολαβία για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, εκφράζοντας την προσδοκία ότι θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που εξακολουθούν να καταγράφονται.

Με αφορμή αυτές τις διαμαρτυρίες, το Cretalive επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Σπυριδάκη, ο οποίος εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς την εικόνα της πόλης.

«Το Ηράκλειο είναι φωτισμένο», δηλώνει, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εκτεταμένη δουλειά στον οδοφωτισμό, με παρεμβάσεις που ξεκίνησαν από το ιστορικό κέντρο και επεκτείνονται σταδιακά προς τις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως εξηγεί, η νέα εργολαβία δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί, καθώς βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης της μελέτης. «Είμαστε ακόμη στο στάδιο της μελέτης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχθεί ανάδοχος και μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο», αναφέρει, εκτιμώντας ότι μέσα στο έτος θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να δρομολογηθεί ο διαγωνισμός.

Ο αντιδήμαρχος διευκρινίζει ακόμη ότι η προηγούμενη εργολαβία έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και αφορούσε κυρίως αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, ενώ σήμερα οι υπηρεσίες συνεχίζουν καθημερινά με αντικαταστάσεις λαμπτήρων όπου παρουσιάζονται βλάβες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει, ωστόσο, στο αντικείμενο της νέας εργολαβίας, η οποία - όπως λέει - θα αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα του δημοτικού φωτισμού. «Δεν μιλάμε για την αντικατάσταση μιας λάμπας, αλλά για την αντικατάσταση ολόκληρων φωτιστικών σωμάτων. Αυτή η παρέμβαση πραγματικά θα δώσει μια άλλη εικόνα στην πόλη του Ηρακλείου», σημειώνει.

Αναφερόμενος στις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο κ. Σπυριδάκης απαριθμεί σειρά δρόμων στους οποίους έχουν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως η Ανδρέα Παπανδρέου (από την Όαση έως τη Θερίσσου), οι 62 Μαρτύρων, Παύλου Μελά, Πλαστήρα, Ιωνίας, Ούλωφ Πάλμε, Χρυσοστόμου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ γνωστοποιεί ότι ακολουθεί η Παπαναστασίου και συνεχίζονται οι εργασίες στην παραλιακή λεωφόρο.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά στον οδοφωτισμό και συνεχίζουμε. Όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι πλέον φωτισμένοι», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής ήταν εξαρχής να ξεκινήσει η αναβάθμιση από το κέντρο του Ηρακλείου και στη συνέχεια να επεκταθεί στις συνοικίες.

«Έχει γίνει παρέμβαση σχεδόν σε όλο το κέντρο και η υπηρεσία έχει δουλέψει πάρα πολύ πάνω στον οδοφωτισμό. Το κέντρο ολοκληρώθηκε λίγο μετά το Πάσχα και πλέον προχωράμε σταδιακά προς τις υπόλοιπες περιοχές. Η πόλη αρχίζει και φωτίζεται. Μα το βλέπετε, είναι φωτισμένο το Ηράκλειο», καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση