Ηράκλειο: Έρχονται οι αλλαγές στους τρεις κόμβους… της συμφοράς (photos)

Newsroom
Newsroom

Αναλυτικά οι αλλαγές που προβλέπεται να γίνουν

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, η συγκοινωνιακή μελέτη διαμόρφωσης τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Απριλίου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, πρόκειται για αλλαγές στον κόμβο στη συμβολή των οδών Πετράκη-Ρεστιβάκη και λεωφόρου 62 Μαρτύρων (μπροστά στο γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών), τον κόμβο στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Αχαιών (παραλιακή, στο ύψος του Καράβολα) καθώς και  για το σημείο στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη και Παπαγιάννη Σκουλά, Αγίου Ιωάννη Χωστού και Λυκείου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναμένεται ανακουφίσουν σημαντικά περίοικους, οδηγούς και πεζούς των παραπάνω περιοχών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις συγκοινωνιακές μελέτες διαμόρφωσης των κόμβων, για την περίπτωση του κόμβου της λεωφόρου 62 Μαρτύρων προβλέπονται μεταξύ άλλων ανανακατασκευή του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου σε νέα θέση, μετατοπισμένη δυτικά, δημιουργία διαβάσεων, επέκταση πεζοδρομίων, παροχή προτεραιότητας στα οχήματα που κινούνται εντός της κυκλικής πορείας καθώς και ρύθμιση της κυκλοφορίας με φωτεινούς σηματοδότες.

kyklikos komvos 62 martyron

Στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου και Αχαιών (παραλιακή) μεταξύ άλλων προβλέπονται κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας, διεύρυνση πεζοδρομίων και δημιουργία δικτύου διάβασης πεζών.

kyklikos komvos paraliaki

Για την περίπτωση ανασχεδιασμού του κόμβου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό, και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται ο επαναπροσδιορισμός των φορών κατεύθυνσης των οδών που συμβάλλουν σε αυτόν καθώς και ρύθμιση για την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων.

komvos ai giannis

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής θα κατατεθεί προς έγκριση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιό ενώ οι οριστικές μελέτες, οι εγκρίσεις και τα τεύχη δημοπράτησης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

 

Δείτε επίσης:

Αλλάζουν οι τρεις κυκλικοί κόμβοι της "συμφοράς" στο Ηράκλειο- Δείτε φωτογραφίες

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ