Ηράκλειο: Προχωρούν τα έργα σε Ενετικά Τείχη και Πάρκο Ερυθραίας

Newsroom
Newsroom

Επίσκεψη του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού

Σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του πρώτου τμήματος της εργολαβίας. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά. 

Λαμπρινός έργα

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα.  Το πρώτο από αυτά τα τρία ,είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια). 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Ενετικά Τείχη όπου συνεχίζονται, επίσης με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο τμήμα που θα δοθεί σε χρήση (από τον Προμαχώνα Βιτούρι μέχρι την Πύλη Βηθλεέμ). Έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, η διαμόρφωση μονοπατιών από φυσικούς λίθους ανάμεσα στη φύτευση, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, όπως έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος-αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση ειδικής μπάρας προστασίας σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.

Ενετικά Τείχη έργα

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα Ενετικά Τείχη και στο Πάρκο Ερυθραίας το Ηράκλειο θα αποκτήσει δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αναψυχής δεκάδων στρεμμάτων που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν  πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες τμήμα των έργων θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό. Με μεθοδική και καθημερινή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε το Ηράκλειο, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τους κοινόχρηστους χώρους του και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων». 

Πάρκο Ερυθραίας


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ