Και στον Εσταυρωμένο χώρος για τεστ κορωνοϊού

Και στον Εσταυρωμένο χώρος για τεστ κορωνοϊού

Αφορά αποκλειστικά, σε αυτό το στάδιο, επαγγελματίες υγείας και όχι πολίτες.

Ενεργοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 ο χώρος δειγματοληψίας μοριακού ελέγχου για SARS-COV-2 (PCR) στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στον Εσταυρωμένο. 

Στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς οικίσκους που βρίσκονται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου θα εξυπηρετούνται καθημερινά -Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00-12:00 - οι επαγγελματίες υγείας των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-ΠΦΥ- (Κέντρα Υγείας, Π.Ι, ΤΟΜΥ) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του ΕΚΑΒ και της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης που επιστρέφουν από άδεια τους, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου δύνανται επίσης να εξυπηρετούνται και επαγγελματίες υγείας της ΠΦΥ των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων που έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Ηράκλειο. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας (π.χ. οι δομές ΠΦΥ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από το ΓΝ Χανίων).

Σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία, με ευθύνη των Συντονιστών Επιστημονικής Λειτουργίας, των Υπευθύνων ΤΟΜΥ και των Δ/ντών της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όλοι οι επαγγελματίες υγείας που αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά από απουσία υποχρεούνται στη συμπλήρωση του πρότυπου ερωτηματολογίου, με το οποίο θα εκτιμάται η αναγκαιότητα ή όχι διενέργειας μοριακού ελέγχου (PCR) για τον νέο κορωνοϊό SARS-COV-2.

Οι επαγγελματίες υγείας που θα κριθεί απαραίτητο να υποβληθούν σε έλεγχο θα πρέπει να προσέρχονται με προσυμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο εκτίμησης αναγκαιότητας διενέργειας μοριακού ελέγχου (PCR), το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.hc-crete.gr/tmp/testCovidform.pdf

Οι επαγγελματίες υγείας με θετικό αποτέλεσμα και μόνο, θα ενημερώνονται αποκλειστικά
από πιστοποιημένο ιατρό του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, ενώ οφείλουν οι ίδιοι να ενημερώσουν άμεσα τον προϊστάμενό τους ή τον Υπεύθυνο της μονάδας υγείας που υπηρετούν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
                                                                                                          
Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λειτουργία  των εξωτερικών οικίσκων του Κ.Υ. Ηρακλείου  αφορά αποκλειστικά, σε αυτό το στάδιο, επαγγελματίες υγείας και όχι πολίτες.

Χώρος για τεστ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ