Και τα ΚΕΠ στη "μάχη" για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Και τα ΚΕΠ στη "μάχη" για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Ήδη κλείνονται τα πρώτα ραντεβού, δηλώνει στο Livetalks η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη


 

Και μέσα απ' τα ΚΕΠ θα μπορούν να κλείνονται τα ραντεβού εμβολιασμών, διαδικασία η οποία ξεκίνησε ήδη για τους άνω των 85 ετών συμπολίτες μας!

Στον Δήμο Ηρακλείου "ήμασταν έτοιμοι για αυτόν τον ρολο" δήλωσε στο Livetalks η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη. Τα πρώτα μηνύματα, που εισπράττουν στην Λότζια, είναι ελπιδοφόρα.

Η κα Καναβάκη αναφέρθηκε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δίνοντας κατατοπιστικές κατευθύνσεις προς το κοινό. "Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αυξημένη ροή αλλά αν υπάρξει μεγάλη θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση αν έχουμε κάποια αναμονή. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διεκπεραιώνεται πολύ γρήγορα όλο αυτό για να μην ταλαιπωρούμε τους δημότες" δεσμεύτηκε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

kanavaki

"Πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια και γι' αυτό χαιρόμαστε που θα αναλάβουμε να βοηθήσουμε" συνέχισε η ίδια."Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το ρόλο, αλλά αν κάνω μια εκτίμηση είναι ότι πιθανότατα να συνεχίσει και στις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού ηλικιακά. Από χθες πάντως που λάβαμε την ενημέρωση και πριν ακόμα βγάλουμε την επίσημη ανακοίνωση, είχαμε ήδη κλείσει ραντεβού και αφού έγινε γνωστό είχαμε προσέλευση στα ΚΕΠ και τώρα το πρωί υπήρχαν τηλεφωνήματα και πολίτες που είχαν ήδη προσέλθει".

Η κα Καναβάκη μίλησε και για την προμήθεια εξοπλισμού από την δημοτική αρχή για την θωράκιση της υγείας του κοινού και των εργαζομένων.

"Με τη στήριξη και του προσωπικού προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Δεν κάνουμε έκπτωση στα μέσα ατομικής προστασίας!".

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών επικεντρώθηκε και στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, από πλευράς του Δήμου, επαναλαμβάνοντας πως απόλυτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η κοινωνική πολιτική και η στήριξη των συμπολιτών μας με τις μεγαλύτερες βιοποριστικές ανάγκες.

Με την κουβέντα να πηγαίνει στο πεδίο της οικονομίας και της αγοράς, η αρμόδια αντιδήμαρχος αποπειράθηκε να κάνει την προσωπική της εκτίμηση για την επανέναρξη της εμπορικής δραστηριότητας.

"Εχω την εικόνα που μου μεταφέρουν οι άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου που είναι τραγική και για τους επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους. Νομίζω ότι δεν πρέπει να προχωρά κανείς σε εκτιμήσεις αν δεν λαμβάνει και τις οδηγίες των ειδικών. Η οικονομία πρέπει να κινείται, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν και ακούν τους επιστήμονες και είναι πλέον θέμα της κεντρικής πολιτικής που πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά τις εισηγήσεις των ειδικών πριν λάβουν αποφάσεις.Οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους. Δεν είναι καλή η πραγματικότητα, η αγωνία τους και η λαχτάρα να επιστρέψουν είναι μεγάλη".

Οι Δήμοι πάντα αναλαμβάνουν το βάρος της όποιας κατάστασης, της άμεσης διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, "αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς ενίσχυση. Λαμβάνουμε περιοδικά κάποιες επιχορηγήσεις αλλά το κόστος και πάλι είναι μεγαλύτερο" παρατήρησε η κα Καναβάκη. "Μας μεταβιβάζονται ξαφνικά αρμοδιότητες χωρίς να τις γνωρίζουμε και καλούμαστε σε ελάχιστες μέρες να ανταπεξέλθουμε. Έτσι έγινε και με τις σχολικές καθαρίστριες τον Σεπτέμβριο που ακόμα τις πληρώνουμε από το δημοτικό ταμείο".

Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που έθιξε η αντιδήμαρχος ήταν αυτό της κινητικότητας του προσωπικού.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη της κας Μαρίας Καναβάκη στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ