"Καίγεται" η Κρήτη - Ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου οι θερμοκρασίες

"Καίγεται" η Κρήτη - Ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου οι θερμοκρασίες

Δείτε τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του νησιού

Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή,  σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Από νωρίς το πρωί οι θερμοκρασίες στην Κρήτη "χτυπάνε" κόκκινο. Την "πρωτιά" παίρνει η Πλώρα Ηρακλείου με 38,1 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Γόρτυνα Ηρακλείου αλλά και στον Πλακιά Ρεθύμνου το θερμόμετρο αγγίζει ήδη τους 37,3 βαθμούς Κελσίου! Στους Αγίους Πάντες Χανίων ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 37,1 βαθμούς.

Δείτε ΕΔΩ τις θερμοκρασίες που σημειώνονται σε όλη την Κρήτη σύμφωνα με δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. 

xartis

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 31/07 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

xartis meteo

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους

 

 

 

Δείτε επίσης:

Καύσωνας: Πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου η αίσθηση της θερμοκρασίας στον ήλιο!

Στους 41 βαθμούς και το Σάββατο η θερμοκρασία στην Κρήτη

Καύσωνας: Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων- Τι ισχύει για το Δημόσιο

"Ψήθηκε" η Νότια Κρήτη: Ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Φωτογραφία αρχείου pexels.com 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ