ΚΡΗΤΗ
Καιρός στην Κρήτη: Μετά τα 40άρια... βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Επιμένουν οι νοτιάδες και την Κυριακή - Δείτε την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το Σάββατο.
Όπως γράψαμε, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Ηράκλειο, στην περιοχή του ΕΛΜΕΠΑ, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 39,6 βαθμούς Κελσίου.
Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή
Την Κυριακή, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
- Στη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια από νωρίς το απόγευμα και μέχρι και το βράδυ.
- Στην κεντρική Μακεδονία από νωρίς το απόγευμα και μέχρι αργά τη νύχτα.
- Στις Σποράδες τις βραδινές – νυχτερινές ώρες.
- Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26-5-2025).
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη για την Κυριακή
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29, στην Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από το meteo.gr
Ο καιρός τη Δευτέρα 26-05-2025
- Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
- Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 22 με 25 και στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη 27-05-2025
- Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τη νύχτα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.
Ο καιρός την Τετάρτη 28-05-2025
- Αρχικά στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Πέμπτη 29-05-2025
- Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη