Κάλεσμα στην κινητοποίηση υπαλλήλων της ΔΕΗ από την Ε.Ι.Υ.Η

Κάλεσμα στην κινητοποίηση υπαλλήλων της ΔΕΗ από την Ε.Ι.Υ.Η
Newsroom
Newsroom

Την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Τσαλικάκι

Σε κινητοποίηση της ΔΕΗ καλεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, την Τρίτη 5 Ιουλίου, για τις αυξήσεις του ρεύματος και τους μισθούς.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα:

 

Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, μαζί με τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, έχουν συρρικνώσει το λαϊκό εισόδημα σε βαθμό που οι εργαζόμενοι να έχουν φτάσει σε οριακό. Οι ουρές στα καταστήματα της ΔΕΗ καθημερινά μεγαλώνουν από ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μια βασική ανάγκη για την επιβίωση εν έτει 2022.

Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, δεν είναι κάτι που μας ήρθε από το εξωτερικούς παράγοντες. Η «πράσινη ανάπτυξη» που οραματίζονται για τα μονοπώλια των ΑΠΕ στην πραγματικότητα έρχεται από τα χαράτσια που πληρώνουμε χρυσάφι μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, από τις αποφάσεις για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων. Από κοντά και οι δήμοι που εισπράττουν υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Τα διάφορα μέτρα που εξαγγέλλουν είναι πραγματικός εμπαιγμός για τον λαό, σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα υπέρογκα ποσά που έχουν δοθεί για την εξόφληση των λογαριασμών.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να πληρώνουμε την ακρίβεια, η οποία είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών των κυβερνήσεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και του εντεινόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που εμπλέκεται ακόμα πιο ενεργά η χώρα μας.

 

 Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για:

  •  Ενιαία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  •  Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό.
  •  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  •  Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  •  Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  •  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ