Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του

Στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο καλεί με ανακοίνωση του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών ν. Χανίων την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Αγοράς.

Παράλληλα, καλεί σε συλλαλητήριο στις 19:00μ.μ. την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο.

Όπως αναφέρει:

 

"ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία στις 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στη πλατεία Αγοράς

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

Συνάδελφε- Συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Τα αντεργατικά μέτρα που η κυβέρνηση νομοθετεί μήνες τώρα πατώντας πάνω στο νομοθετικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στόχο έχουν να πληρώσουμε ξανά τη κρίση που επιτάχυνε η πανδημία του κορονοιού, ενώ λάδι θα τη βγάλουν πάλι βιομήχανοι, ξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές και τραπεζίτες ξεμπερδεύοντας μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας κυριαρχεί η εντατικοποίηση και η εργοδοτική τρομοκρατία, με τα μέτρα που παίρνονται για τη προστασία της υγείας των εργαζομένων να είναι τουλάχιστον ελλιπή. Δεν είναι τυχαίο που εργαζόμενοι του κλάδου μας, πανελλαδικά, νόσησαν από Covid19 σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Βιώνουμε απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανασφάλεια για το αν έχουμε αύριο δουλειά και με τι όρους. Μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, όσες ώρες και με ό,τι όρους αποφασίσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, γι’αυτό και σε απόλυτη αρμονία προσπαθούν να περάσουν το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή με το οποίο επιτυγχάνουν:

10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση. 

Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας. 

Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου. 

Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της. 

Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία. 

Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Αυτό το νομοαχέδιο- έκτρωμα δεν μπορεί να διορθωθει ή να βελτιωθεί. Απορίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ.

101 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ώρου η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις της συνεχίζουν τις επιθέσεις στην εργατική τάξη. Στον πόλεμό τους λοιπόν, απαντάμε με πόλεμο.

Κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που για άλλη μια φορά στάθηκαν πλάι  στη κυβέρνηση και την εργοδοσία, να φτιάξουμε το δικό μας ταξικό μέτωπο των εργατών!

Τα μέλη των Δ.Σ.  των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ. παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες 14/6 καταγγέλλοντας την στάση  του προεδρείου του ΕΚΧ. Την ώρα που πανελλαδικά εκατοντάδες σωματεία και εργατικά κέντρα καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16/6 η πλειοψηφία του ΕΚΧ επιλέγει να συρθεί πίσω από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κηρύττοντας την λήξη των κινητοποιήσεων. Απορρίπτοντας την πρόταση των ταξικών σωματείων για συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία την μέρα ψήφισης του  αντεργατικού νομοσχεδίου δεν μπήκαν καν στον κόπο να φροντίσουν για την απαρτία του  Δ.Σ. ώστε να μπορεί να παρθεί απόφαση.

 Τα ταξικά σωματεία καλούν όλους τους εργαζομένους του νομού να δώσουν την μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς στο πλάι των σωματείων τους βάζοντας στο περιθώριο την ομάδα της εργοδοτικής ΓΣΣΕ.

 

Καλούμε σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/6  στις 19:00μ.μ.  στην πλ. Δημοτικής Αγοράς την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο.

Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το ταξικό μέτωπο των εργατών είναι επιβεβλημένο 
  • Σπάσε το φόβο!                                                                       
  • Οργάνωσε την αντεπίθεση! 
  • Δυνάμωσε το Σωματείο μας!"

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ