Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χανίων στη συγκέντρωση της Πέμπτης

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χανίων στη συγκέντρωση της Πέμπτης

Στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, στις 19.00

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία και στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων Γονέων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της Πέμπτης 20/01 στις 19:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στηρίζοντας τους Συλλόγους Γονέων, Μαθητές, Εκπαιδευτικούς και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Η ανακοίνωση

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία και στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων Γονέων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, αφού εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με την κατάσταση να παραμένει εκτός ελέγχου, είδαμε τις προηγούμενες μέρες να αναμασιούνται τα ίδια μέτρα ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης, αυτά που μας έφεραν έως εδώ.  Να ανοίγουν, δηλαδή, τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Και όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, αλλά  σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες προχωράει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης εις βάρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και, γενικότερα, της λαϊκής οικογένειας αποτυπώνεται στον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη, στα κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και σε προσωπικό καθαριότητας, τα οποία αυξάνονται καθημερινά λόγω covid, στην κακή κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη και στην κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που έχουν δημιουργηθεί εδώ και 2 χρόνια στους μαθητές. Ενώ σε όλα αυτά να προστίθεται το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών, όπου μαθητές από διαφορετικά σχολεία στοιβάζονται στα λεωφορεία, χωρίς μέτρα και αποστάσεις, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 100%. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση στέκεται, απλά, αδιάφορη.  

Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε πως επιλογή της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι η συνειδητή υποβάθμιση του ΕΣΥ, προκειμένου να ανοιχτούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες του κλάδου της υγείας. Για αυτό όχι μόνο δεν επαναλειτουργεί τα 8 δημόσια νοσοκομεία που κράτησαν κλειστά και όλες οι προηγούμενες, αλλά προαναγγέλλει νέες συγχωνεύσεις, στέκεται κυνικά απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, να επαναφέρει τις χιλιάδες εργαζομένους που έβγαλε σε αναστολή γιατί δεν εμβολιάστηκαν. Δεν θέλει ούτε καν να χορηγήσει δωρεάν τεστ στους εργαζομένους, κάνοντας λόγο για νέα μνημόνια, την ίδια στιγμή που δίνει λεφτά για τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και για τη διατήρηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Για εμάς, όμως, η υγεία και η ίδια η ζωή μας δεν μπαίνουν στο ζύγι του κόστους οφέλους.

Αμφισβητούμε την πολιτική που θεωρεί εμπόρευμα την υγεία μας, που παίζει με την μόρφωση και την ανάπτυξη των μαθητών μας, που υπονομεύει τη δουλειά μας και 

Απαιτούμε:

 • Αραίωση μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Εξεύρεση νέων χώρων και αιθουσών, για την ικανοποίηση του αιτήματος για μείωση των μαθητών 15/τμήμα.
 • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.
 • Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.
 • Δωρεάν rapid και PCR test για όλους!
 • Δωρεάν παροχή μασκών αυξημένης προστασίας στα σχολεία.
 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών.
 • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ενίσχυση της τελευταίας.
 • Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση της πληρότητας και αύξηση των δρομολογίων.
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ούτε σκέψη για εξετάσεις τύπου Pisa.  
 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά-παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
 • Κανένα παιδί χωρίς την ειδική επιστημονική στήριξη που έχει ανάγκη.
 • Διαμόρφωση πρωτοκόλλων με κριτήριο την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και όχι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού (50%+1, 5μερη καραντίνα).
 • Καμπάνια επιστημονικής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό μέσα στα σχολεία.
 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την ενίσχυση και στήριξη των Δημόσιων Υγείας.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
 • Ανάκληση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς. 

Δυναμώνουμε το συλλογικό μας αγώνα και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 20/01 στις 19:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, Σύλλογοι Γονέων, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ