Καλοκαίρι στην Κρήτη με "Δέλτα" και τουρισμό

Καλοκαίρι στην Κρήτη με "Δέλτα" και τουρισμό

Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες δέχονται ερωτήματα από πελάτες τους για την κατάσταση στην ΚρήτηΜε το βλέμμα στους τουρίστες και τις συμφωνίες τους είναι οι επιχειρηματίες του Τουρισμού, καθώς η μετάλλαξη "Δέλτα" που ήδη έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη και αναμένεται σύντομα να επικρατήσει, γεννά προβληματισμό.

Μπορεί η απόφαση για ενημέρωση και προτροπή για εμβολιασμό να ελήφθη και ήδη να έχουν ξεκινήσει τα πρώτα βήματα προς την οργανωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από την πλευρά των φορέων, ωστόσο τα μηνύματα για τη μετάλλαξη "δέλτα" στην Κρήτη ταξιδεύουν γρήγορα, περνούν τα σύνορα και φτάνουν στα "αυτιά" των τουριστών που έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στο νησί.

Όπως είπε στο Cretalive, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης (ACCTA), Κώστας Κουρκούνης, προς το παρόν η επικοινωνία των πελατών περιορίζεται στις ερωτήσεις, χωρίς να έχουν γίνει ακυρώσεις. Ο στόχος είναι, φυσικά, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι τουρίστες να έρθουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους με ασφάλεια.

Αυτό που διαφαίνεται ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το ότι δεν προβλέπεται να γίνεται πραγματικότητα η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φέτος, προκειμένου να βγει ... μέρος των "σπασμένων" τόσο από την περσινή χρονιά όσο και από την καθυστερημένη έναρξη της φετινής αλλά και τις ακυρώσεις που είχαν σημειωθεί από Βρετανούς, όταν η Ελλάδα έμεινε εκτός της "πράσινης" λίστας της χώρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, και στην περίπτωση της μετάλλαξης "Δέλτα", το "κλειδί", σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο εμβολιασμός εκείνων που είτε ως τώρα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, είτε των νεαρότερων σε ηλικία που δεν έχουν προλάβει.

 

Δείτε επίσης:


"Τρέχει" ο εμβολιασμός στην Π.Ε. Ηρακλείου - "Φουλ" τα ραντεβού ημερησίως


"Ας κερδίσουμε χρόνο πριν επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα"

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Αρναουτάκη και οι ομάδες των γιατρών

Μετάλλαξη Δέλτα: «Καμπανάκι» για το φθινόπωρο – Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ