"Καμπάνα" στον ηλικιωμένο για το βιασμό 8χρονης

"Καμπάνα" στον ηλικιωμένο για το βιασμό 8χρονης

Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση

Αργά το βράδυ εκδόθηκε η απόφαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση βιασμού και της ασέλγειας σε βάρος 8χρονης από τον ηλικιωμένο γείτονα της.

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013 όταν το κοριτσάκι επιστρέφοντας από το σπίτι του γείτονα όπου είχε πάει να παίξει με το εγγόνι του φέρεται να είπε στη μητέρα του διάφορα σχετικά με την συμπεριφορά του παππού. Μάλιστα το κορίτσι υποστηρίζει ότι αυτό είχε συμβεί αρκετές φορές κατά τις επισκέψεις του στο σπίτι του γείτονα. 

Ο ηλικιωμένος και στο δικαστήριο αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε πείραξε το παιδί όπως του αποδίδεται. Στο πλευρό του είχε συγγενείς και φίλους. 

Από την άλλη οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν ότι σοκαρίστηκαν από όσα τους αποκάλυψε το παιδί τους, πιστεύουν όμως ότι όσα λέει είναι αλήθεια. 

Το δικαστήριο έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εξέταση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε το κοριτσάκι κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, η οποία ανέφερε ότι το παιδί κατά τις συνεδρίες είχε πέσει σε αντιφάσεις. Ωστόσο από έδρας δέχτηκε αυστηρή κριτική για το ύφος των ερωτήσεων της προς το παιδί καθώς, όπως παρατήρησαν, οι ερωτήσεις αυτές στην πραγματικότητα του δημιουργούσαν ενοχές. 

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και τελικά το Δικαστήριο του επέβαλε 12 χρόνια συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση για την αποπλάνηση και τον βιασμό και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπο τους όρους:

να μην επιστρέψει στο σπίτι του αλλά να συνεχίσει να ζει σε άλλη περιοχή, 

- να εμφανίζεται κάθε πρώτο πενθήμερο στο αρμόδιο Α.Τ.,

- απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 

- να μην προσεγγίζει το κορίτσι και την οικογένεια του

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ