Κατάληψη δεν έχει, αλλά δε λειτουργεί το Καπετανάκειο!

Κατάληψη δεν έχει, αλλά δε λειτουργεί το Καπετανάκειο!

Τα λύματα βγήκαν στην αυλή!

Λόγω κατάληψης δε λειτουργούν, ανά την Κρήτη, δεκάδες σχολεία, ωστόσο υπάρχουν... κι άλλοι λόγοι, τεχνικοί, για τους οποίους ένα σχολείο βάζει λουκέτο! Όταν ωστόσο πρόκειται για ένα σχολείο που μόλις έχει παραδοθεί, ανακατασκευασμένο, τότε τα ερωτηματικά και ο προβληματισμός "δίνουν και παίρνουν"!

Ο λόγος για το Καπετανάκειο στο Ηράκλειο, που σήμερα παραμένει κλειστό, καθώς το υπόγειο πλημμύρισε και τα λύματα έφθασαν ως την αυλή του Γυμνασίου! Με δεδομένο, όπως ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών, με μήνυμα στα κινητά τους, ότι θα πρέπει να γίνει απολύμανση, οι μαθητές παίρνουν για σήμερα ... ρεπό!

Παράλληλα, αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών θα μεταβούν στο Δήμο για να ενημερώσουν το δήμαρχο για την απογοητευτική αυτή εξέλιξη, που μάλιστα δεν καταγράφεται για πρώτη φορά, καθώς το ίδιο πρόβλημα είχε σημειωθεί και πέρυσι!

Καπετανάκειο

Καπετανάκειο

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο), Κατερίνα Χατζάκη σε δηλώσεις της ανέφερε: "Το περιμέναμε το πρόβλημα αυτό, γιατί από την προηγούμενη βδομάδα πλημμύρισαν οι τουαλέτες κάτω. Ειδοποιησαμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ήρθαν σήμερα, αλλά ήδη είχε πλημμυρίσει το υπόγειο. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας ήταν γεμάτες 20 πόντους νερό και λύματα. Οι μαθητές έκαναν μάθημα στην αυλή, έμειναν όλες αυτές οι αίθουσες κλειστές με θρανία.

Εν τω μεταξύ ήρθε η Πυροσβεστική και άντλησε τα λύματα, αλλά μετά άρχισαν να βγαίνουν έντονες αναθυμιάσεις και επηρεάστηκαν και οι άλλες αίθουσες του σχολείου, και ο πρώτος όροφος και το ισόγειο. Οπότε, αναγκάστηκα να σχολάσω τα παιδιά διότι έπρεπε να έρθει η απολυμαντικη".

Κατερίνα Χατζηδάκη

Η ίδια επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στα υδραυλικά και πως "πρέπει να το κοιτάξουν επισταμένως".

"Ο Δήμος δεν πρέπει να ολιγωρει γιατί είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα της υγείας των μαθητών μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αύριο θα γίνει κανονικά μάθημα. Θα έρθει η απολυμαντικη και θα αεριστει το κτίριο" - πρόσθεσε η διευθύντρια, σημειώνοντας ότι η καθαρίστρια έπιασε από νωρίς δουλειά. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ