Κατάντια: «Δεν μπορείς να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή σου»

Newsroom
Newsroom

"SOS" από τους νέους χειρουργούς που «εκπαιδεύονται» χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία!

Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης με τους αρμόδιους να προκαλούν με την αδιαφορία και την απάθεια τους.

Τα όσα αναφέρονται σε κείμενο που συνυπογράφουν επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε βάρος της δημόσιας υγείας και των χιλιάδων ασθενών.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «το 7ο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο της χώρας οδηγείται αναγκαστικά σε διακοπή των τακτικών χειρουργείων.»

«Δεν μπορείς πλέον να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο, εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή σου» τονίζουν, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο ο ιδιωτικός τομέας να αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ασθενείς.

«Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και τους ειδικευόμενους. Οι νέοι χειρουργοί «εκπαιδεύονται» πλέον χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία! Κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα, θα βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς τους αυριανούς χειρουργούς που θα στελεχώσουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε στα πρόθυρα παραίτησης καθώς η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Το Βενιζέλειο καταρρέει.  Ώρα μηδέν».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Ειδικευόμενων Χειρουργικού Τομέα Β.Γ. Ν.Η

ανακοίνωση

 

Δείτε επίσης

"Προσπαθούν να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το Βενιζέλειο"

Το "λάθος" στα δημόσια νοσοκομεία και το μήνυμα του γιατρού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ