Κάτοικοι Κατσαμπά: Η ζωή μας έχει υποβαθμιστεί

Μάζεψαν υπογραφές και έστειλαν επιστολή στον Δήμο Ηρακλείου για τις συνέπειες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που υφίστανται

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των οδών Μιλήτου και Τριανδρίας στην περιοχή του Κατσαμπά από τις συνέπειες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προκάλεσε ο αποκλεισμός τμήματος της οδού Ξάνθου.

Όπως οι ίδιοι λένε σε επιστολή τους που απέστειλαν στον Δήμο Ηρακλείου, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Επιτροπή Κυκλοφορίας "η ζωή τους έχει πλέον υποβαθμιστεί". Συγκεντρώνοντας πλήθος υπογραφών ζητούν "τη μονοδρόμηση της οδού Μιλήτου και Κατσαμπά με απαγόρευση εισόδου από την οδό Ξάνθου  , για να εκτονωθεί η κατάσταση με παράλληλο άνοιγμα του τμήματος της οδού Ξάνθου για διευκόλυνση εξόδου των οχημάτων στην οδό Ικάρου".

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αναφέρουν στην επιστολή τους τα εξής:

"Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Κατσαμπά και κυρίως όσοι κατοικούν στις οδούς Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π , μέχρι Καζαντζίδη , ζούμε τον τελευταίο καιρό εφιαλτικές στιγμές.
Διαπιστώνουμε πως κάποιοι με ευκολία και χωρίς μελέτη επιτόπιο έλεγχο αλλά κυρίως στον σεβασμό στην ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες , με μία απόφαση τους  τα ανέτρεψαν όλα.

Πρόσφατα με τον ποιο αρνητικό τρόπο ζούμε τις συνέπειες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου  στον Κατσαμπά,  δια του αποκλεισμού τμήματος της οδού Ξάνθου(Διασταύρωση με Κάλβου μέχρι Ικάρου και  μονοδρόμηση της οδού Κάλβου.

Η ενέργεια αυτή αναγκαστικά εξέτρεψε όλη την κίνηση των οχημάτων από Πατέλες ,Αγία Αικατερίνη , Πόρο(Μέσω Βιτσίου),Κηπούπολη κ.λ.π. ,  αναγκαστικά προς την οδό Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π μέχρι Καζαντζίδη.

Η σύνδεση  Ξάνθου και Μιλήτου  , επιτυγχάνεται μπροστά από το 42ο νηπιαγωγείο με μία παράνομη διανοιγμένη όπως -όπως ράμπα  πλάτους όσο ένα αυτοκίνητο , ανηφορική και στις δυο κατευθύνσεις , χωρίς ορατότητα δηλαδή για κανένα από τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς  , με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Το σημείο εκείνο (όπως όλος ο δρόμος) δεν διαθέτει πεζοδρόμιο ή διάβαση πεζών και με το δεδομένο της διέλευσης μαθητών  των παρακείμενων σχολείων , αλλά και γονέων που  πεζή κατευθύνουν τα παιδιά τους στα 2 νηπιαγωγεία που ευρίσκονται στο σημείο , η πρόκληση ατυχήματος με θύμα πεζό είναι στατιστικά σίγουρη , σε όλο το μήκος των οδών αυτών , αλλά και στις διασταυρώσεις(Σαχλαμπάνη και Καστοριάς)

Οι δρόμοι αυτοί στο μεγαλύτερο μήκος τους στερούνται βασικών υποδομών ελάχιστης ασφάλειας και σήμανσης(σημάτων , διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, ορατότητας , πλάτους) και ως εκ τούτου πέραν του ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν την όποια αποστολή τους έχει ανατεθεί , είναι πάρα πολύ πολύ επικίνδυνοι για πρόκληση ατυχήματος μεταξύ οχημάτων , αλλά κυρίως μεταξύ πεζών.

Λόγω του μικρού πλάτους αλλά και της παντελούς απουσίας πεζοδρομίων , πεζοί και οχήματα βρίσκονται στο οδόστρωμα και η κατάσταση χειροτερεύει σε επικίνδυνο βαθμό , την περίοδο της σχολικής περιόδου , αφού οι υπόψη δρόμοι εξυπηρετούν το επί της οδού Ξάνθου γυμνάσιο και λύκειο , αλλά και στην συμβολή των οδών Ξάνθου και Μιλήτου Νηπιαγωγεία και δημιουργούνται κατά τις ώρες αιχμής συνθήκες  τραγικές , αφού πέραν των πεζών , μαθητών , γονέων κλ.π., τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα αναγκαστικά θα πρέπει να βρούν τον κατάλληλο τόπο να σταματήσουν για να διευκολύνουν τα αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα.

Πέραν αυτών και λόγο αυτής της κατάστασης , η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οποίων οι κατοικίες εφάπτονται στις οδούς αυτές , είναι πλέον υποβαθμισμένη σε τέτοιο βαθμό  που προκαλεί εκνευρισμό , συχνές φιλονικίες με διερχόμενους οδηγούς  και γενικά έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση η οποία έχει μετατρέψει μία ήσυχη γειτονιά να έχει την επιβάρυνση μιας κεντρικής λεωφόρου , με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους , αλλά και πολλούς άλλους , παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας η οποία δημιούργησε τα προβλήματα αυτά , μελετήσετε από κοντά την διαμορφωθείσα κατάσταση και προκρίνετε λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση.

Η λύση ενός προβλήματος σε μια περιοχή δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο που θα μεγαλώνει το πρόβλημα σε άλλη περιοχή , όπως έγινε στον Κατσαμπά.

Επίσης ζητούμε την μονοδρόμηση της οδού Μιλήτου και Κατσαμπά με απαγόρευση εισόδου από την οδό Ξάνθου  , για να εκτονωθεί η κατάσταση με παράλληλο άνοιγμα του τμήματος της οδού Ξάνθου για διευκόλυνση εξόδου των οχημάτων στην οδό Ικάρου".

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή των κατοίκων των οδών Μιλήτου και Τριανδρίας

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ