Κι όμως γίναμε (πιο) φιλόζωοι στην πανδημία!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Κι όμως γίναμε (πιο) φιλόζωοι στην πανδημία!

Ενισχύθηκε το επιστημονικό προσωπικό του Δημοτικού Κυνοκομείου

Του Αντώνη Παντινάκη

Δύο κτηνιάτρους (οι οποίοι ενδέχεται να γίνουν και τρεις από του χρόνου!) διαθέτει πλέον το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου, απόφαση η οποία είχε παρθεί καιρό τώρα και “σφραγίστηκε” χθες! Η αγάπη για τα ζώα από βίωμα (εν μέσω της καραντίνας) γίνεται... συνείδηση – κάθε μέρα που περνά- σε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας!

Αφήνει και κάτι καλό πίσω της η πανδημία!

Οι υιοθεσίες προχωρούν κανονικά. “Ο κόσμος δείχνει να έχει κάνει μία στροφή στη φιλοζωία” παρατηρεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σισαμάκης, όντας πέρα για πέρα χαρούμενος που “αλλάζει η κουλτούρα” αρκετών συμπολιτών μας.

Στα σχέδια της Λότζια είναι η αύξηση του φιλοζωικού κινήματος. “Δυστυχώς, ο κορωνοϊός δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες που θέλαμε. Όμως, τώρα θα ξεκινήσουμε μέσα από το Δημοσκόπιο μία προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, μέσα από διάφορες δράσεις. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για αυτά τα ζητήματα ήταν και είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες” τονίζει ο κ. Σισαμάκης.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ωστόσο παραμένει οξύ, γεγονός που δεν διαφεύγει την προσοχή του αντιδημάρχου Ηρακλείου: “Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και την ανάγκη που υπάρχει στον Δήμο Ηρακλείου σε σχέση με τα αδέσποτα, ενισχύσαμε το Δημοτικό Κυνοκομείο με δύο πλέον κτηνιάτρους. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μόνο έναν. Του χρόνου θα πάμε με τρεις, για να μπορέσουμε να στειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα και να περιορίσουμε το φαινόμενο και την έκταση του προβλήματος των αδέσποτων. Υπάρχει μία έντονη ανησυχία, ο πληθυσμός αυξάνεται. Προσπαθούμε και θεωρούμε ότι έχουμε δώσει λύσεις και δίνουμε λύσεις καθημερινά: Είτε αυτό λέγεται επέκταση του κυνοκομείου, είτε λέγεται ενίσχυση του προσωπικού των κτηνιάτρων μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, είτε η διαχείριση και η φροντίδα των αδέσποτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ