Κινδυνεύουν να ακινητοποιηθούν τα τουριστικά λεωφορεία - "Καμπανάκι" από τους ιδιοκτήτες

Κινδυνεύουν να ακινητοποιηθούν τα τουριστικά λεωφορεία - "Καμπανάκι" από τους ιδιοκτήτες
Newsroom
Newsroom

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων εκφράζει την αγωνία του και καλεί την Πολιτεία να παρέμβει προς ενίσχυση του κλάδου

Δεν ... προλαβαίνουν τα "χαστούκια" οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας περίμεναν "πως και πως" αυτό το καλοκαίρι για να ανακάμψουν. Ωστόσο τα νέα δεδομένα και ο πόλεμος αλλάζουν για άλλη μια φορά τις ισορροπίες, εκτοξεύοντας την τιμή των καυσίμων και καθιστώντας το μεταφορικό έργο, ασύμφορο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης σημειώνει τον κίνδυνο ακινητοποίησης των λεωφορείων,καθώς πρόκειται για ένα κλάδο που εξαρτάται άμεσα και καταλυτικά από τα σκαμπανεβάσματα της τιμής των καυσίμων. Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει αναπόφευκτες συνέπειες και για τον Τουρισμό -και όχι μόνο.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την αγωνία του και καλεί την Πολιτεία να παρέμβει προς ενίσχυση του κλάδου.

Η ανακοίνωση

Έπειτα από 2,5 χρόνια πανδημίας και σκληρότατων συνεπειών σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς οι γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις έρχονται να διαταράξουν για ακόμα μια φορά την ομαλότητα και να θέσουν σε καθεστώς πλήρους αμφισβήτησης την επιβίωση του κλάδου μας. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, όπως βέβαια και αρκετοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, κληθήκαμε τα τελευταία χρόνια να καταβάλλουμε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης, σε συνθήκες πλήρους συρρίκνωσης του έργου μας και σε ένα περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας ως προς το μέλλον μας. Και ενώ προσδοκούσαμε, όπως όλοι, το φετινό καλοκαίρι να αποτελέσει ορόσημο για την ανάκαμψη μας, η ακρίβεια στα καύσιμα διαμορφώνει εκ νέου ένα νέο καθεστώς απόλυτου κινδύνου.

  Ειδικότερα, η ολοένα αυξανόμενη άνοδος στις τιμές των καυσίμων, έχει φέρει προ των πυλών για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας τον κίνδυνο της ακινητοποίησης των λεωφορείων, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις. Ως ένας κλάδος που το έργο του συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με τα καύσιμα, βρισκόμαστε στην «προμετωπίδα» αυτής της συγκυρίας. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι διανύουμε ίσως την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, καταβάλαμε έως σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε αυτής της κατάστασης, για να στηρίξουμε εκτός των άλλων και το έργο όλων των συνδεόμενων με τον τουρισμό (και όχι μόνο) κλάδων. Δυστυχώς όμως έχουμε βρεθεί σε ένα τέλμα, όπου πλέον δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε με κανένα τρόπο ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας. Η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων, αν και καταστροφική, δείχνει να φαντάζει ως  μονόδρομος.

  Εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας όλων των συναδέλφων ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και καλούμε την επίσημη Πολιτεία να προβεί άμεσα σε περαιτέρω παρεμβάσεις αλλά και ενέργειες ενίσχυσης ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος μας, συμπαρασύροντας μαζί του τον στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας: τον τουρισμό.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ