Κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Newsroom
Newsroom

Από τα μέλη ΔΕΠ, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που συνδιοργανώθηκε από τους εργαζόμενους και τους φοιτητές των ΑΕΙ της Κρήτης. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση εργαζομένων των ΑΕΙ Κρήτης και φοιτητών στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωση στους δρόμους του Ηρακλείου. Η διαδήλωση κατέληξε στη Λότζια όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο νομοσχέδιο με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Ν. Κατσαράκης και στη συνέχεια διαβάστηκε χαιρετισμός από εκπρόσωπο του αντιπρύτανη Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρη Μυλωνάκη. Ακολούθως διαβάστηκε το ψήφισμα της κοινής συνάντησης των ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικών Υπαλλήλων και Φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ από τον Ν. Βιδάκη (πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ). Παρεμβάσεις έγιναν από τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ Κρήτης και συγκεκριμένα: Ι. Δαλέζιος (Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Κρήτης), Α. Παντελάκη (Εκπρόσωπος Ομοσπονδιας Διοικητικου Προσωπικου Τριτοβαθμιας Εκπαιδευσης ΟΔΠΤΕ των Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛΜΕΠΑ), Ε. Τζανάκη (Εκπρόσωπος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛΜΕΠΑ), Μ. Τζαγκαράκη (Σύλλογος ΕΤΕΠ Πανεπιστημίου Κρήτης) και διαβάστηκε ψήφισμα του συλλόγου ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρεμβάσεις έγιναν από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηγουμενίδη και Χ. Μαμουλάκη και διαβάστηκε χαιρετισμός του βουλευτή Σ. Βαρδάκη. Παρέμβαση έγινε από τον Στ. Καραγιώργη, εκπρόσωπο του ΚΚΕ και του βουλευτή Ηρακλείου Μ. Συντιχάκη. Στην εκδήλωση έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων των σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Γεωπονικών Επιστημών, Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΛΜΕΠΑ και των τμημάτων Φυσικής, Ιατρικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Μαθηματικών, Βιολογίας και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο υποψήφιος διδάκτορας Ι. Στεφανής. Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε ο Κ. Θεοδοσάκης, εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ. Στην εκδήλωση διαβάστηκε η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ που ζητάει απόσυρση του νομοσχεδίου και, σε αντίθετη περίπτωση, καλεί τους συλλόγους μελών ΔΕΠ να αποφασίσουν την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την ημέρα κατάθεσής του στη Βουλή.

Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων είναι το αίτημα της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο για τις ανάγκες της κοινωνίας. Θα ακολουθήσει νέο κάλεσμα σε συντονισμό όλων των εργαζομένων και φοιτητών στα ΑΕΙ της Κρήτης με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ