Kινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Kινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Kινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ προχωρά το πρωί της Τετάρτη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων τους εποχιακούς εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 10:30 .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου βρίσκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να τους επιτρέπει να επιβιώσουν.

Όλη η ανακοίνωση

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1 στις 10.30 π.μ στον ΟΑΕΔ

 

Οι  εποχιακοί εργαζόμενοι βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε. Παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωσή μας με χαμηλότερα, λιγότερα ή και καθόλου εισοδήματα φέτος. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης τελείωσαν. Τα επιδόματα ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός, με τις προϋποθέσεις που βάζει.


Μέσα σε όλη αυτή την πραγματικά άθλια κατάσταση που βιώνουμε ήρθε να προστεθεί και το κερασάκι στην τούρτα. Σε εποχικά εργαζόμενους του αεροδρομίου και σε άλλους χώρους, που δούλεψαν το πολύ 3 μήνες φέτος, ενώ είχαν δεσμευτεί ότι με 50 ένσημα θα δοθεί το ταμείο ανεργίας, ο ΟΑΕΔ απέρριψε τις αιτήσεις για χορήγησή του. Η αιτιολογία είναι ότι οι εταιρείες 12μηνης λειτουργίας φέτος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εποχικότητας. Ας μας απαντήσουν οι κύριοι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι με 3 μηνιάτικα για όλο το χρόνο. Φυσικά δε θα το αφήσουμε να περάσει. Απαιτούμε τώρα να διασφαλιστεί εισόδημα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και προϋπόθεση για όλους τους εποχικά εργαζόμενους που πλέον είναι άνεργοι. 

 

  Την ίδια στιγμή φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά. 

 

Μάλιστα το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση και αφορά τους εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας είναι το τερατούργημα που αφορά τη θέσπιση του 10ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, το φακέλωμα όσων αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής.


Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας,

ενάντια σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς,

χωρίς εμάς. 

Εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε από κυβέρνηση και εργοδοσία:

 
  • Επίδομα ανεργίας ΤΩΡΑ για όλους τους εποχικά εργαζομένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις 
  • Διασφάλιση εισοδήματος  μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν 
  • Απαλλαγή από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, καμία διακοπή σύνδεσης
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, 

στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.  

Ο μόνος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν κατακτήσεις, είναι η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των σωματείων απέναντι στο κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.


Καλούμε στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Χανίων την Τετάρτη 27/1 στις 10:30π.μ. ώστε να καταθέσουμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

    

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ