Κινητοποίηση στα Χανιά για τους δασικούς χάρτες

Κινητοποίηση στα Χανιά για τους δασικούς χάρτες

Την Δευτέρα 5 Απριλίου στον κόμβο Μουρνιών

Συλλαλητήριο για τους δασικούς χάρτες πραγματοποιείται στα Χανιά την Δευτέρα 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο των Μουρνιών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, τροφίμων και ποτών, το συνδικάτο οικοδόμων, τα σωματεία επισιτισμού και εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Χανίων αναφέρουν, μεταξύ άλλων

"Τα ταξικά συνδικάτα του νομού μας βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και χαιρετίζουμε την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεκλήρισμά τους με εργαλείο τους δασικούς χάρτες. Συντονιζόμαστε με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του Ν.Χανίων και στηρίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει. 
Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά, οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, ευθύνες που αφορούν τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης της γης. Αποκαλύφθηκαν επίσης, οι τεράστιες αλλαγές, στο χαρακτήρα και στη χρήση των δασών και δασικών εκτάσεων.
Τα προβλήματα που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες  δεν αφορούν λάθη ή αστοχίες αλλά πρόκειται για πολιτική απόφαση, μνημονιακή κατεύθυνση, που στόχο έχει  τη συγκέντρωση της γης  στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στις ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, τουριστικές μονάδες κλπ.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η κυβέρνηση έτσι και αλλιώς μας έχει δείξει τις προθέσεις της, θέλει να προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία. Οργανώνουμε τον αγώνα μας στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ