ΚΡΗΤΗ
ΚΚΕ: Ανήρτησαν πανό κατά του πολέμου στο κέντρο του Ηρακλείου
Οργανώνουν σε χώρους εργασίας και γειτονιές, με αιχμή την αντίθεση στις ΝΑΤΟικές βάσεις και την ανάρτηση γιγαντοπανό στο κέντρο της πόλης
Η Τομεακή Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ προχωρά σε ευρεία καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στις διεθνείς εξελίξεις που, όπως αναφέρει, διαμορφώνονται μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν. Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρίσκεται το αίτημα για απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών βάσεων από την Κρήτη και τη χώρα, καθώς και για μη εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση έχει ήδη προχωρήσει σε συμβολικές κινήσεις, όπως η ανάρτηση γιγαντοπανό στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα έχει καταρτίσει πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς, σχολεία, επιχειρήσεις και γειτονιές, με στόχο —όπως σημειώνει— την άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και την οργάνωση της αντίδρασης.
H ανακοίνωση:
Η ΚΟ Ηρακλείου προχωρά σε πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης και δράσης των εργαζόμενων και όλου του λαού του Ηρακλείου μπροστά στις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και του κράτους δολοφόνου στο Ιράν. Συζητάμε και οργανώνουμε τη δράση μας για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από την Κρήτη και τη χώρα, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή στη βρώμικη επίθεση στο Ιράν. Στα πλαίσια αυτά η ΚΟ Ηρακλείου ανάρτησε γιγαντοπανό στο κέντρο του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα η πολιτική δραστηριότητα:
Τη Δευτέρα 2/3 έχουν προγραμματιστεί περιοδείες: Στα σχολεία των Μοιρών στις 10:00 με επικεφαλής τη Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στην Πόμπια στις 18:00 με επικεφαλής τη Χαρά Λάππα, στέλεχος του ΚΚΕ. Στο εργοτάξιο Καστελίου στις 11:00 με επικεφαλής τον Μπάμπη Δεσποτάκη, στέλεχος του ΚΚΕ. Στα Πλαστικά Κρήτης με επικεφαλής τον Γιάννη Χριστοφοράκη, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στην Επιχείρηση Σαβοϊδάκης με επικεφαλής την Γιάννα Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στην Επιχείρηση HONDOS με επικεφαλής τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 3/3 έχουν προγραμματιστεί περιοδείες : Σε καταστήματα της Αλικαρνασού με επικεφαλής τον Γιώργο Σκεπάρνη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Σε καταστήματα του Κέντρου με επικεφαλής τον Παντελή Κουτάντο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στα εργοτάξια του ΒΟΑΚ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Στην επιχείρηση ΜΑΡΤ με επικεφαλής τον Χάρη Φλουρή, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στο Λιμένα Ηρακλείου με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο Τυμπάκι στις 10:00 και στις Μοίρες στις 18:00 με επικεφαλής τη Χαρά Λάππα, στέλεχος του ΚΚΕ.
Την Τετάρτη 4/3 έχουν προγραμματιστεί περιοδείες : Σε καταστήματα του Σκλαβενίτη με επικεφαλής την Αναστασία Χαλιβελάκη, στέλεχος του ΚΚΕ. Στο Βενιζέλειο στις 10:00 με επικεφαλής την Κατερίνα Χαλκιαδάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Ηρακλείου του ΚΚΕ.
