ΚΚΕ: Να πάρει επιτέλους η Κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τα σχολεία

ΚΚΕ: Να πάρει επιτέλους η Κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τα σχολεία

Για σχολεία αθωράκιστα απέναντι στον κορωνοϊό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, όπως και στον αριθμό των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που κλείνουν στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αρχανών, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και των φορέων τους, ότι παραμένουν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία και μάλιστα υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά.

Στο ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας είναι ακόμα πιο φανερές οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην τακτική άνοιξε- κλείσε των σχολείων χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ακόμα και αυτή τη στιγμή που φουντώνει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αφήνοντας μάλιστα πίσω του τραγικές συνέπειες. Ειδικά στον Νομό μας που οι προβλέψεις των ειδικών για τις επόμενες μέρες είναι ήδη για τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως, η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς της πόλης, δίκαια έχει αγανακτήσει τον λαό.

Να απαιτήσει σύσσωμος ο λαός και η νεολαία: Τώρα να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών- μαθητών- γονιών να γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, να γίνει οργανωμένη ιχνηλάτηση των επαφών. Να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν-επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την συρροή των κρουσμάτων στους γονείς και εκπαιδευτικούς. Ασφαλής και άμεσος εμβολιασμός. Ολιγομελή τμήματα, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (εκπαιδευτικού-καθαριότητας). Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν πραγματικά να βελτιώσουν την υγειονομική και παιδαγωγική κατάσταση των σχολείων μας!

Τα καθημερινά αυξανόμενα κρούσματα επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα των αιτημάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για πραγματικά μέτρα προστασίας! Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ενταθεί σήμερα ο αγώνας συνολικά για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού και των παιδιών του!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ