Κλέβουν υδρόμετρα από αγροτικές εκτάσεις

Κλέβουν υδρόμετρα από αγροτικές εκτάσεις

Νέες κλοπές υδρομέτρων του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου, έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές

Νέες κλοπές υδρομέτρων από τις αρδευόμενες εκτάσεις έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό. Η κλοπή των υδρομέτρων από τις αγροτικές καλλιέργειες είναι ευρέως διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια και τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην ανατολική Κρήτη έχουν οδηγήσει σε πολλές συλλήψεις. Οι δράστες, όπως αναφέρεται στο anatoli.com επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τον μπρούτζο από τον οποίο έχουν κατασκευαστεί τα υδρόμετρα. Για το λόγο αυτό άλλωστε εκτιμάται πως επιλέγουν τα μεγάλα υδρόμετρα και μάλιστα δεν σταματούν αν δεν αφαιρέσουν γύρω στα 30 κάθε φορά.

Το νέο κτύπημα επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου, Μανόλης Καμπανός. Οι υδρονομείς έχουν καταγράψει κλοπές και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές. «Έχουμε δεδομένο πρόβλημα που καταγράφηκε από τους υδρονομείς μας, αλλά δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για τα υδρόμετρα που έχουν αφαιρεθεί. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως έχουμε αφαίρεση υδρομέτρων αλλά όχι με μαζικό τρόπο από μια περιοχή.

Δηλαδή, ο δράστης ή οι δράστες πάνε σ’ ένα κολλεκτέρ, αφαιρούν ένα υδρόμετρο και αφήνουν τα κοντινά. Στη συνέχεια μπορεί να δράσουν αρκετά κολλεκτέρ μακρύτερα ή και σε άλλη περιοχή.

Όμως, αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως απλώνονται σε όλο το Μεραμπέλλο», τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ που ενημερώνει όλα τα μέλη να έχουν αυξημένη προσοχή.

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ