Κλειστά σχολεία και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Κλειστά σχολεία και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Κλειστά τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νησιού

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία της ενδοχώρας αλλά και του δήμου Ηρακλείου λόγω των καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη, αύριο κλείνουν τα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές έχουν εγκλωβιστεί από το χιονιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου  θα παραμείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα.

Επίσης, ήδη, ανακοινώσεις για τη μη λειτουργία των σχολείων, έχουν εκδώσει οι δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Μινώα και Αρχανών Αστερουσίων. 

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, "ο Σύλλογος ακολουθώντας την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς ενημερώνει τους γονείς ότι και οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Δήμου Χερσονήσου, θα παραμείνουν κλειστοί την Δευτερα 9/1/2017".

Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χερσονήσου ανακοινώνοντας ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δε θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου, τη Δευτέρα 09.01.2017.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί (Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη - και κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Α. Βουλγαράκη και τους Δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων - λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση και παγετός) που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας η απόφαση ελήφθη καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με απόφαση του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και κατόπιν συνεννόησης με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, αλλά και τους Δημάρχους του Νομού Χανίων, τα σχολεία του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (9/1), λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Συνεπώς, κλειστά, μέχρι νεωτέρας, θα παραμείνουν τη Δευτέρα (9/1) τα σχολεία της Α' βάθμιας, Β' βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης τα Δημόσια Νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κισσάμου. 

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία της Νεάπολης, της Κριτσάς και του Κρούστα.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν τα δύο Νηπιαγωγεία, τα δύο Δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το Δημοτικό Σχολείο του Κρούστα και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Κριτσάς.


Στη Σητεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, λόγω των καιρικών συνθηκών τα Δημοτικά σχολεία Σφάκας, Αρμένων, τα Γυμνάσια Τουρλωτής , Χανδρά και τα Νηπιαγωγεία Ζήρου και Σφάκας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ