Κλειστά τα σχολεία και την Δευτέρα στο Δήμο Ηρακλείου

Κλειστά τα σχολεία και την Δευτέρα στο Δήμο Ηρακλείου

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την Δευτέρα - Δείτε τί θα ισχύει στους δήμους που έχουν πληγεί

Κλειστά θα είναι και την Δευτέρα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, όπως έγινε γνωστό από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Στέλλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη. 

Όπως είπε η ίδια στο Cretalive, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο έλεγχος στατικότητας, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, σε όλα τα σχολεία στην πολεοδομική ενότητα του Ηρακλείου ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  παρατείνεται και για την Δευτέρα 04-10-2021, λόγω της μη ολοκλήρωσης των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια των μηχανικών και προκειμένου αξιολογηθούν τα απογραφικά δελτία των ήδη ελεγμένων κτιρίων.

Γιατί ελήφθη η απόφαση 

Η οριζόντια απόφαση για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων ελήφθη καθώς από τη μια πλευρά οι έλεγχοι Κτιριακών Υποδομών είναι συνεχείς και ακόμα σε εξέλιξη και από την άλλη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Δήμο έφτασαν επιπλέον 30 νέα αιτήματα από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης προκειμένου να ενταχθούν στον κύκλο των ελέγχων και άλλα σχολεία.

Αρχικά, η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί την Παρασκευή, όμως, τα νέα δεδομένα άλλαξαν και τον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα σχολικά κτήρια στο Ηράκλειο έχουν κριθεί ασφαλή. Ωστόσο, έλεγχος θα γίνει ξανά προκειμένου να διασφαλιστεί πως η είσοδος των μαθητών στα σχολεία θα γίνει χωρίς προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την Δευτέρα, αν κρίνεται δηλαδή σκόπιμη η νέα παράταση αναστολής. 

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας έως και την Τετάρτη 

Από το Δήμο ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του (Σχολεία Α΄θμιας, Β΄θμιας καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών), για το διάστημα από την Δευτέρα 4/10/2021 έως και την Τετάρτη 6/10/2021, λόγω της συνεχούς και έντονης σεισμικής δραστηριότητας, η οποία καθιστά επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

 

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας

Την παράταση αναστολής της λειτουργίας μέχρι νεωτέρας των κάτωθι σχολικών μονάδων ανακοίνωσε ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων:

-Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών

- Νηπιαγωγείο Τεφελίου

- Δημοτικό Σχολείο Τεφελίου

- Γυμνάσιο Τεφελίου

- 3 ο Νηπιαγωγείο Αρχανών

- Νηπιαγωγείο Μεταξοχωρίου

- Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου


Προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων και στο Δήμο Χερσονήσου 

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό Επισκοπής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής, προκειμένου να διενεργηθούν εργασίες αποκατάστασής τους, καθώς τα κτίρια ελέγχθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στις παραπάνω σχολικές μονάδες πραγματοποιείται με τη με αριθμό 191/2021 απόφαση  Δημάρχου Χερσονήσου, λόγω των κτιριακών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας. 

Ποια σχολεία στον Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν κλειστά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Γόρτυνας:

Μετά από επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας, την Δευτέρα 4/10, την Τρίτη 5/10 και την Τετάρτη 6/10, των κάτωθι σχολικών μονάδων :

➢ Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά
➢ Δημοτικό Σχολείο Ασημίου
➢ Λύκειο Ασημίου
➢ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά
➢ Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς
➢ Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα
➢ Γυμνάσιο Αγίων Δέκα
➢ Λύκειο Αγίων Δέκα
 
Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, έπειτα από την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα, ώστε σε όσα σχολικά συγκροτήματα προκλήθηκαν ζημιές, να γίνει εκ νέου έλεγχος από μηχανικούς.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ