Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Π.Ε. Ηρακλείου

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Π.Ε. Ηρακλείου

Υπεγράφη η απόφαση από το Ν. Συριγωνάκη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Η απόφαση για την παράταση της αναστολής λειτουργίας υπεγράφη νωρίς το πρωί της Τετάρτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση είχε ισχύ έως και σήμερα, Τετάρτη, και αφορά σε  βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας 

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive η απόφαση αναμενόταν καθώς είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι για τη στατική επάρκεια των σχολικών κτηρίων ενώ συνεχίζονται και οι σεισμικές δονήσεις.

Αναλυτικά η απόφαση:

Παράταση Αναστολής της Λειτουργίας των Δημοτικών και Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου

           
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Άρθρου 94, Παρ. 4. Αρθ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.096.2010, Τεύχος Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης
  2. Τις διατάξεις του Άρθρου 4, παρ. 4 «Διακοπή Μαθημάτων λόγω Εκτάκτων Αναγκών» του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/01-08-2017)
  3. Την υπ’ αριθ. 219696/19-09-2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη για τον Ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Κρήτης (ΦΕΚ 753/19.09.2019).
  4. Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 27.09.2021, στην Π.E. Ηρακλείου.
  5. Το γεγονός ότι η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα

αποφασίζουμε 

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Πέμπτη 30.09 και την Παρασκευή, 01.10.2021.

Όπως είπε, την Τριτη, ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης 18 σχολεία ελέγχθηκαν χθες κι από αυτά, μόνο τα 9 μπορούν να λειτουργήσουν. Όπως είπε ο κ.Καραγιάννης, "από τύχη τα νηπιαγωγεία δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όμως, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές".

 

 

Δείτε επίσης:

Σήμερα τα νεότερα για την επαναλειτουργία των σχολείων

Κλειστά τα σχολεία ως και την Παρασκευή;

Απογοητευτικά τα πρώτα πορίσματα των αυτοψιών στα "λαβωμένα" κτίρια

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ