Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Μυλοπόταμο και Αμάρι

Οι αποφάσεις των Δημάρχων

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Αιτία, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι το γεγονός, ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και κρίνεται, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, αφού λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, οι αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το ψύχος δεν επιτρέπει μια τέτοια λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο η συνέχιση των μαθημάτων δια τηλεκπαίδευσης ως ασφαλέστερης μεθόδου για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανού, και για την ασφάλεια, όπως αναφέρεται, της εκπαιδευτικής κοινότητας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή και την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου.Φωτογραφία εξωφύλλου από goodnet.gr


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ