Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

Ανακοίνωσαν απεργία στις 9 Ιουνίου, καθώς επιμένουν στο "όχι" για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί και στην Κρήτη.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο, οι εκπρόσωποί τους ανακοίνωσαν απεργία την Τρίτη, 9 Ιουνίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης. 

Σε δηλώσεις του ο Ζαχαρίας Ρηγακης, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου τόνισε:  "Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο, που γυρνάει χρόνια πίσω τη δημόσια εκπαίδευση. Πετάει  χιλιάδες μαθητές έξω από το δημόσιο σχολείο, και καταπατεί με τον κατάφωρο τρόπο τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα μας βρει όλους απέναντι του. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε σε εποχές όπου ο επιθεωρητισμος μόνο κακό έκανε στο δημόσιο σχολείο"

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου  “Δ. Θεοτοκόπουλος”  Γιώργος Μακρακης επεσήμανε: "Πρόκειται για ένα αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό  νομοσχέδιο, που συγχωνεύει τμήματα, μειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό και μετακινεί χιλιάδες μαθητές σε άλλα σχολεία. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι σε μια πολιτική που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση"

"Το πολυνομοσχέδιο φέρνει το σχολείο της αγοράς, ένα σχολείο που η δημόσια εκπαίδευση θα έχει μειωμένο ρόλο. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει, ακόμα κι αν ψηφιστεί. Στην πράξη θα το καταργήσουμε με τους αγώνες μας", σημείωσε ο Νίκος Ζαμπουλακης, μέλος του ΔΣ  του Συλλόγου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", ενώ η Μαρία Πανταζη, γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ανέφερε, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:  "δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς. Μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε: 

 να καταργηθεί η υπουργική απόφαση για τις κάμερες 

Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία 

Την μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

Την μονιμοποίηση του προσωπικού Καθαριότητας.

Πληρώσαμε ήδη πολλά για την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε άλλο"


Σε δηλώσεις της η Αρετή Σπαχη, εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών ανέφερε  "Ο απεργιακος αγώνας ενάντια στη μαύρο αντιδραστική πολιτική της ΝΔ θα κλιμακωθεί. Η κυβέρνηση καταργεί τα θεμέλια του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου και τις δημοκρατικές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί, μια γροθιά θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτόν τον αντιλαϊκό ολετηρα που ισοπεδώνει μορφωτικές, εργασιακές, οικονομικές, δημοκρατικές συνδικαλιστικές κατακτήσεις"

Τέλος, το μέλος της ΕΛΜΕ Γιάννης Καταλαγαριαννακης δήλωσε ότι "πρέπει να βάλουμε φραγμό στο νομοσχέδιο το οποίο μας οδηγεί σε ένα σχολείο πιο αφιλόξενο και ταξικό. Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να περάσει,  πρέπει να το ανατρέψουμε"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ