Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Τι αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου "Ο Ερμής"

Την απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων έλαβε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου "Ο Ερμής" μετά τις άκαρπες - όπως ισχυρίζεται η διοίκησή του - συναντήσεις με την πλευρά των εργοδοτών.

Όπως επισημαίνουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων οι κινητοποιήσεις τους στηρίζονται τόσο από την Ομοσπονδία του κλάδου τους (ΟΣΜΕ) όσο και από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

"Την Δευτέρα, 13/7/2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με την εργοδοτική πλευρά. 

Εκεί τέθηκαν προς συζήτησιν οι προτάσεις των δύο πλευρών, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η δική μας πρόταση ήταν να υπογραφεί μια νέα σύμβαση, με περιεχόμενο και όρους ίδιους με την περυσινή. Η άλλη πλευρά έδωσε προτεραιότητα σε περικοπές, για τις οποίες αναφέρεται το τελευταίο διάστημα. 

Στην συνέχεια, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας εφ’ όλης της ύλης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές δύο από τις προτάσεις, και η τρίτη πρόταση να συζητηθεί μεταξύ των νομικών των δύο πλευρών. 

Ακολούθησε νέα συνάντησή μας,στις 14/07/2020, όπου η εργοδοτική πλευρά, μετέβαλε και πάλι την στάση της, αξιώνοντας νέες αλλαγές - προτάσεις, οι οποίες βέβαιο είναι ότι θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας, αιτία για την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους μας. 

Η μεταστροφή αυτή, αλλά και η εν γένει τακτική εξουθένωσης, που ακολουθεί η εργοδοτική πλευρά, μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και αντί να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας από το δρόμο. 

Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.).

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ