ΚΡΗΤΗ
Κόλαφος το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την υπόθεση κακοποίησης των οκτώ παιδιών στο Ηράκλειο!
Σοκαριστικές πτυχές στην υπόθεση που ανέδειξε το Cretalive – Είχαν προηγηθεί τέσσερις αναφορές τα τελευταία χρόνια
Η κοινή γνώμη παρακολουθεί “παγωμένη” να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης κακοποίησης οκτώ παιδιών, από τους ίδιους τους τούς γονείς, στο Ηράκλειο!
Όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, αναδεικνύοντας λεπτομερώς το θέμα, η μάρτυρας–«κλειδί» που δέχθηκε να καταθέσει όσα γνώριζε στις αρχές, ήταν γειτόνισσα της οικογένειας, η οποία παρακολουθούσε με ανησυχία όσα συνέβαιναν στο διπλανό σπίτι.
Το ζευγάρι παραμένει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Τα παιδιά, αυτή τη στιγμή, τα προσέχει η γιαγιά τους εν αναμονή της εξέτασής τους από ιατροδικαστή και των επόμενων κινήσεων της εισαγγελίας ανηλίκων, ανεξαρτήτως της ποινικής μεταχείρισης των γονιών.
Δικογραφίες και για έκθεση
Πάντως, εκτός από την παρούσα δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του ζευγαριού το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος, σε βάρος των δύο έχουν σχηματιστεί και άλλες δικογραφίες, ακόμα και για έκθεση, από την Ασφάλεια Ηρακλείου.
"Κόλαφος" το "Χαμόγελο του Παιδιού"
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε ότι κατά το παρελθόν είχε στείλει τέσσερις αναφορές στην αρμόδια Εισαγγελία Ηρακλείου.
Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον Οργανισμό:
Την 1η Δεκεμβρίου 2025 εστάλη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ», η οποία αφορούσε σε σωματική και ψυχολογική κακοποίηση 8 ανήλικων παιδιών. Την αναφορά έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056.
Τονίζεται ότι για τη συγκεκριμένη οικογένεια ο Οργανισμός είχε στείλει και άλλες τέσσερις αναφορές κατά το παρελθόν στην αρμόδια Εισαγγελία Ηρακλείου. Αναλυτικά:
στις 3 Μαρτίου 2022 με την ένδειξη «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ»
στις 12 Μαΐου 2022
στις 4 Ιουνίου 2024
στις 12 Μαΐου 2025
Σημειώνεται ότι η αναφορά 3 Μαρτίου 2022, έγινε, καθώς κατόπιν κλήσης από το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του Οργανισμού είχε διακομίσει 1 από τα 8 παιδιά, που τότε ήταν μόλις 2,5 ετών. Το παιδί είχε λάβει 6 ηρεμιστικά και παρέμεινε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ για μεγάλο διάστημα.
Επιπλέον, έπειτα από κλήσεις που είχαν κάνει γείτονες στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056, ο Οργανισμός είχε ενημερώσει και την Άμεση Δράση:
στις 19 Ιανουαρίου 2025
στις 9 Νοεμβρίου 2025
Τέλος, σημειώνεται ότι συγκεκριμένη οικογένεια υποστηριζόταν από το Κέντρο Στήριξης ευάλωτων παιδιών και οικογενειών, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο Κρήτης τα έτη 2020 και 2021.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία αφορά προτρέπει όλους τους πολίτες να αναφέρουν οτιδήποτε ανησυχητικό, δωρεάν και επώνυμα:
1. Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και Chat 1056, διαθέσιμα πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένα αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχοντας δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
2. πλατφόρμα CyberTipline του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά (NCMEC), η οποία αποτελεί το Διεθνές Κεντρικό Σύστημα Αναφοράς για τη διαδικτυακή εκμετάλλευση παιδιών.
Πληροφορίες
Το Χαμόγελο του Παιδιού - Γραφείο Τύπου
τηλ. 11040 (αστική χρέωση)
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
