Κόπηκαν χρήματα από τις επιδοτήσεις - Τι έφταιξε - Τι λέει ο Μάκης Βορίδης

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Κόπηκαν χρήματα από τις επιδοτήσεις - Τι έφταιξε - Τι λέει ο Μάκης Βορίδης

Αρκετοί δικαιούχοι είδαν λιγότερα – από τα αναμενόμενα- χρήματα στους λογαριασμούς τους

Του Αντώνη Παντινάκη

Δυσάρεστη έκπληξη για αρκετούς αγρότες χθες, που πηγαίνοντας να εισπράξουν τις επιδοτήσεις είδαν λιγότερα – από τα αναμενόμενα- χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Στο Cretalive γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων και σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη, πήραμε τις εξής διαφωτιστικές απαντήσεις:

Ένα 10% κόπηκε από τη βασική ενίσχυση, ένα 5% από το “πρασίνισμα” και ένα 10% από το young”.

Ωστόσο, χθες το απόγευμα – σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη – ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, “δεσμεύτηκε τηλεφωνικά ότι “την Τρίτη 22 του μήνα θα βάλει ένα 7% από το 10% που κόπηκε, της βασικής ενίσχυσης. Από τον Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούνιο, θα έχει αποκατασταθεί όλο το άλλο ποσοστό”.

Δεσμεύσεις υπήρξαν και από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεοφάνη Παπά.

Όσο για τα μειωμένα χρήματα, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου εξήγησε: “Υπήρξε ένα θέμα με τους νεοεισερχόμενους, με το περιβόητο Εθνικό Απόθεμα. Αυτό το Εθνικό Απόθεμα μάς δημιούργησε αυτό το θέμα, δεν έφτασαν τα λεφτά γιατί είναι πάρα πολύ νεοεισερχόμενοι στην χώρα μας. Ο Οργανισμός ήθελε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους που μπορούσε και έγινε αυτό που έγινε”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ