Κόπηκε ο εμβληματικός πλάτανος στην Καινούργια Πόρτα - Βίντεο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Είχε ξεραθεί και αποτελούσε κίνδυνο για τους περαστικούς

Νωρίς σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Ιουνίου, έπιασαν δουλειά τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου στην Πύλη Ιησού για να προχωρήσουν σε κοπή δέντρου.

Τα συνεργεία πήγαν στο σημείο για την κοπή ενός δέντρου, και πιο συγκεκριμένα ενός πλάτανου, ηλικίας πάνω από 50 ετών ο οποίος είχε ξεραθεί ολοκληρωτικά.

Ο εμβληματικός πλάτανος, που βρίσκονταν ακριβώς έξω από την Καινούργια Πόρτα, στο τμήμα της καθόδου των οχημάτων προς το Ηράκλειο, έγινε κομμάτια και αποτελεί παρελθόν για την πόλη καθώς η ύπαρξη του εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τους περίοικους όσο και για τους εκατοντάδες περαστικούς, είτε με οχήματα είτε πεζή, οι οποίοι διαβαίνουν καθημερινά από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπηρεσία Πρασίνου πρέπει να διενεργήσει πλέον μυκητολογικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που είχε ως αποτέλεσμα το δέντρο να ξεραθεί.

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η κοπή ενός ακόμα δέντρου, και πάλι πλάτανος, στην οδό Δουκός Μποφώρ επίσης στο κέντρο του Ηρακλείου καθώς εμφανίζει παρόμοια εικόνα με το πλατάνι που ήδη κόπηκε.

kopi platanos.

kopi platanos2

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ